Aleksa Avramović i Svetislav Pešić (©Startsport)
Aleksa Avramović i Svetislav Pešić (©Startsport)

CSKA nije hteo da koči, olakšao je Srbiji: Pešić će moći da računa na Avramovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 14:08

Avionska karta biće izvađena za organizatora igre moskovskog kluba, ako ga do kvalifikacionih utakmica zdravlje bude poslužilo

Ogromne probleme imaju selektori tokom kvalifikacija za velika takmičenja godinama unazad. Problemi nisu rešeni, imaće ih i nadalje. Na igrače iz NBA lige mogu da zaborave, nisu ni u razmatranju. Ništa bolja situacija nije ni sa onima koji nastupaju u klubovima iz Evrolige. Moraće da se dovija Svetislav Pešić, ali jednu lepu vest dobio je iz Rusije.

Kako su ruski timovi i dalje pod sankcijama i ne igraju međunarodna takmičenja, kalendar im nije toliko zgusnut. Imaju obaveze samo u domaćem prvenstvu, a CSKA je imao razumevanje. Nije hteo da koči, već da olakša posao Srbiji – dao je zeleno svetlo Aleksi Avramoviću da se tokom novembarskog prozora priključi reprezentaciji.

Izabrane vesti

Dakle, imaće Svetislav Pešić na raspolaganju organizatora igre moskovskog kluba za dve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, koje se igraju narednog meseca. Prva je 21. novembra u Kopenhagenu protiv Danske, druga u Beogradu tri dana kasnije.

„Avio karta za Aleksu se vadi, pošto je dobio dozvolu CSKA, koji ne igra najjače evropsko takmičenje. Ali uvek volim da dodam, samo da zdravlje posluži. Postoji i stavka osiguranja od eventualne povrede, koju reguliše KSS u saradnji sa FIBA, da ne ulazim u te detalje, jer to već nije moj sektor“, rekao je Svetislav Pešić za Sportklub.

Kada Srbija bude igrala u Kopenhagenu, biće igran i večiti derbi u Evroligi. Oko toga da li bi reprezentacija mogla da dobije nekog od košarkaša iz Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta će takođe biti vođeni razgovori.

„Sve ćemo rešavati kao i do sada kroz razgovore sa Željkom Obradovićem i Janisom Sferopulosom, trenerima Partizana i Crvene zvezde, pa da vidimo šta mogu da ponude. Kalendar je tako hteo, njih očekuje izuzetno važan meč, pa sve se to mora uzeti u obzir. Generalno, još uvek je rano da bilo šta kažem na tu temu, jer pored specifične situacije oko poklapanja utakmica, uvek se moraju uzeti u obzir povrede i bolesti. Do 11. novembra se mora poslati definitivan spisak košarkaša za kvalifikacione duele sa Dancima 21. u gostima i tri dana kasnije u Beogradu. Zasad je poslat preliminaran spisak sa 26 imena, ali nam sigurno nije potrebno toliko igrača. Moramo da vodimo računa o svemu, odnosno da čekamo do poslednjeg dana zbog već pomenutih okolnosti“, poručio je selektor Srbije.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićAleksa AvramovićKK CSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara