Budućnost nastavlja poteru za Partizanom, Cedevita ponovo slaba u ABA ligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.10.24. | 20:00

Ljubljančani već imaju četiri poraza u ABA ligi

Očekivalo se da sve pršti u Stožicama u najzanimljivijem meču 6. kola ABA lige, ali umesto toga gledali smo laganu pobedu Budućnosti protiv Cedevite. Pogdoričani su dokazali da su u ovom momentu zapravo jedini realni konkurenti Crvenoj zvezdi i Partizanu, a da je tim iz Ljubljane u ovom momentu još uvek znatno iza najjačih konkurenata. Uostalom to pokazuje i rezultat ovog meča

Ako izuzmemo prvu deonicu gde je Cedevita pogađala sve što je šutnula, ostatak meća je u potpunosti protekao u znaku gostiju iz Podgorice. Imali su Ljubljančani sedam poena prednosti i nekako se očekivalo da nastave da igraju bolje, ali onda potpuni sunovrat.

Izabrane vesti

Budućnost je već do poluvremena preokrenula, a onda i potpuna dominacija i odlazak na 20 poena prednosti u četvrtom kvartalu. Cedevita je u tim momentima izgledala potpuno pogubljeno, pre svega u napadu gde ništa nisu bili u stanju da pogode.

Ozbiljnu ulogu u pobedi imao je Nikola Tanasković. Najbolju partiju sezone odigrao je u Ljubljani jer je za 27 minuta ubacio 19 poena i bio najefikasniji u trijumfu. Mekinli Rajt jeimao 15, a Jogi Ferel je protiv nekadašnjeg kluba ubacio 14.

Kod domažina, Devante Džons je ubacio 18 poena, Stjuart je imao 13, dok su po 10 imali Robinson i iskusni Jaka Blažič. Sve to doduše nije bilo ni blizu da se ostvari pobeda.

Ovim trijumfom Budućnost nastavlja poteru za Partizanom koji je jedini neporaženi tim u ABA ligi. Podgoričani imaju jedan neuspeh, onaj od Crvene zvezde u prošlom kolu. Cedevita je sa druge strane u dosta nezavidnoj situaciji jer je već upisala četvrti poraz ove sezone i velika je misterija zbog čega ne igraju košarku kao u Evrokupu gde se za sada solidno drže.

ABA Liga - 6. kolo

Subota

Partizan Mozzart Bet - Krka 96:63

/Vašington, Nakić 16 - Garsija 14/

Zadar - Crvena zvezda 77:84

/Ramljak 19 - Dobrić 16/

Cibona – Dubai 74:102

/Vuković 16 – Bertans 17/

Nedelja

Mega – Igokea 64:73

/Marković 16 – Stanković 13/

Borac Mozzart - Split 61:73

/Jošilo 13 - Šorter 20/

Cedevita Olimpija - Budućnost 71:91

/Džons 18 -Tanasković 19/

20.00 Spartak – Mornar

Ponedeljak

18.00 SC Derbi – FMP



tagovi

KK Budućnost PodgoricaCedevita OlimpijaABA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara