Ben Bentil (©MN Press)
Ben Bentil (©MN Press)

Ben Bentil napustio Hapoel posle samo dve utakmice

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.10.24. | 15:14

Bivši košarkaš Crvene zvezde slobodan u izboru nove sredine

Epizoda Bena Bentila u Hapoelu iz Tel Aviva nije mogla kraće da traje. Bivši košarkaš Crvene zvezde je oslobođen ugovora sa izraelskim timom posle samo dve odigrane utakmice i sada je u potrazi za novom sredinom gde će nastaviti karijeru.

Američki krilni centar je još jedan od onih, poput Džordana Lojda, koje je rat u Izraelu vrlo brzo predomislio u želji da živi i radi u toj državi. Otkako se pridružio izraelskom klubu u julu, dva puta je nastupio u Evrokupu, dok u domaćem šampionatu nije ni debitovao. Postizao je prosečno 4,5 poena uz jedan skok i isto toliko asistencija.

Izabrane vesti

Sa Patrikom Beverlijem, Ozom Blejzerom, Brunom Kaboklom, Markusom Fosterom, Tomerom Ginatom, Džonatanom Motlijem, Gajem Palatinom, Džoom Reglandom, Bar Timorom i Išom Vejnrajtom, nejasno je da li će ekipa iz Tel Aviva tražiti novog igrača na tržištu.

Bentil (29) je u karijeri nosio dresove velikog broja klubova, dok je u Evroligi igrao za Panatinaikos, Olimpiju Milano i Crvenu zvezdu sa kojom ima osvojen Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije. Bivši je student Univerziteta Providensa, izabran je kao 51. izbor na NBA draftu 2016. od strane Boston Seltiksa. Igrao je u tri NBA utakmice tokom regularne sezone 2016/17 kao član Dalas Maveriksa, pre nego što je svoju karijeru usmerio ka Evropi.



tagovi

Ben BentilHapoel Tel AvivEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara