Zvezda suvih dresova iskasapila očajni Spartak (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.10.24. | 19:49

Crveno-beli se nisu oznojili, i sa 30 posto snage pobedili Spartak - 5:1

Dresovi fudbalera Crvene zuvezde ostali su suvi ove večeri u Subotici, ali i takvo izdanje, možda i sa 30 posto objektivnih mogućnosti, bilo je dovoljno izabranicima Vladana Milojevića da se poigraju sa nekvalitetom domaćeg Spartaka – 5:1 Posle super brzog ritma u Monte Karlo, crveno-beli su se prešaltali u domaći atar, gde nemaju dostojnog takmaca. Ne govorimo samo o borbi za titulu, već činjenici da je, sasvim sigurno, na pojedinim treninzima Crvene zvezde jači intenzitet, nego u večerašnjem meču sa Suboticom.

Crvena zvezda je postigla pet golova. Mogla je to da uradi kada god je htela.Govori to kvalitetu tima Vladana Milojevića, ali nešto govori i o nekvalitetu domaćeg tima, nesumnjivo jednog od glavnih kandidata za ispadanje, kao i kompletnog elitnog takmičenja u Srbiji. Ovo su one utakmice koje crveno-belima praktično ne služe ni kao provera forme, ni kao poligon za interperatciju nove ideje. Čisto bildovanje statistike. Crvena zvezda je u poslednja dva meča u prvenstvu postigla deset golova, od počeka sezone kao da ganja onaj rekord Dejana Stankovića iz 2021. godine, kada su crveno-beli postigli 114 golova.

Izabrane vesti

Trenutno su na značajno boljem proseku, ali za Vladana Milojevića je najvažnije da su se u listu strelaca upisala šetorica različtih igrača. Koliko je Crvena zvezda bila dominantna, najbolje ilustruje činjenica da nijedan od igrača sa platnog spiska gostiju nije posebno briljirao. Silas je tek povremeno ubrzavao, što mu je bilo dovoljno da upiše gol i asistenciju. Ali nije napunio oči, kao ni Milson... Raspoložen za poigravanje bio je Luka Ilić, kreator dve asistencije, dok je Šerif Endijaj pogotkom iz penala stigao do odmog gola u Mozzart Bet Superligi. Neprijatno je bilo drugo poluvreme za gledanje, koliko i ono u Monaku. Samo što je ovog puta Crvena zvezda bila dželat koji je punio mrežu rivala. Stigao je Aleksandar Katai do još jednog pogotka. 

I pored teških posledica, teškog poraza u Monte Karlo, trener Vladan Milojević odlučio se da Spartaku izvede vrlo respektabilan tim, ne želeći da odmori, primera radi, prvog napadača Šerifa Endijaja i standardnog štopera Nasera Đigu. Pokušao je sa povratkom Gelora Kange, iskusni stručnjak da probudi želju kod Radeta Krunića i ulije mu samopouzdanje pred nastavak sezone.

Bila je utakmmica u Subotici povremeno negledljiva, jer se Spartak branio sa desetoricom fudbalera iza lopte, načičkanih na 30 metara od gola mladog Dulića. Nije bilo lako gostima da kreiraju, mada se očekivalo da brzinom donekle menjaju ritam Silas i Milson. Lagan tempo i početna kanonada crveno-belih iz prekida (Endijaj promapio izglednu šansu), nagoveštavali su na koji način će učesnik Lige šampiona želeti da dođe do očekivane pobede. Iz prekida.

Upravo je na taj način igra Crvena zvezda sebi olakšala i onako lak posao, pošto je centaršut Luke Ilića, Rade Krunić prebacio na drugu stativu i omogućio Silasu da stigne do trećeg pogotka u Mozzart Bet Superligi. Nije igrao reprezentativac Konga na nivou bundesligaškog igrača, ponovo je pokazivao znake nezainteresovanosti. Čak je odbijao da prebaci u brzinu više, kada je u retkim situacijama imao „livadu“ ispred sebe. Sa druge strane ekipa Miloša Kruščića nije bila kadra, u tom prvom poluvremenu, da zadrži posed duže od šest ili sedam sekundi. Jedini put Golubovi su ušli u šennaesterac Marka Ilića kada su tražili najstrožu kaznu posle duela Lekovića i Todorovskog.

Domaćin se odavno kvalifkovao kao ekipa koja bi vrlo lako mogla da napusti elitu. Pokazalo se i zašto. Tokom prvog poluvremena Marko Ilić je komotno mogao da izađe sa terena.

Na drugoj strani samo se čekao trenutak, kada će crveno-beli prelomiti meč. Nije se posrećilo Šerifu Endijaju, ali jeste Milanu Rodiću koji je savršen centaršut, posle faula nad Seolom, glavom poslao u mrežu. Pojedini igrači Crvene zvezde teško da su doterali puls na 140, ali i takvo izdanje, u sporom ritmu, bilo im je dovoljno da dođu do kapitalne prednosti.

Nešto bolji fudbal gledali smo u nastavku. Tačka je stavljena u 50. minutu, kada je Šerif Endijaje iz penala kaznio igranje rukom Ćalasana. Spartak nije bio konkuretan, deluje samo da se Vladan Milojević uzbudio posle pogotka Bjelovića i slabe reakcije golmana Ilića.

Do kraja meča pogađali su još Milson i Aleksandar Katai (asistencija Radonjića).


SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 1:5 (0:2)

/Bijelović 58 - Silas 18, Rodić 41, Endijaje 51pen, Milson 62/

Gradski stadion, Subotica

Gledalaca: 8000

Sudija: Nikola Radaković

SPARTAK (4-5-1): Dulić 5 – Kajke 5, Vitorović 5, Bogićević 5, Palasios 5 (od 46. Bijelović 5,5) – Todoroski 5, Ćalasan 5, Kolarić 5, Kvaku 5 (od 63. Ebuke 5), Mijić 5 (od 46. Lukić 5) – Babić 5 (od 81. Peić -).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Ilić 6 – Seol 6,5, Điga 7, Leković 6,5, Rodić 7 (od 74. Milosavljević) – Krunić 6,5 (od 65. Dalasio), Kanga 6,5 – Silas 7 (od 65. Radonjić 6,5), L. Ilić 7 (od 78. Maksimović), Milson 6 – Endijaje 7 (od 65. Katai 7)

Igrač utakmice: Silas (Crvena zvezda)


MOZZART BET SUPELIGA, 13. KOLO:

Petak:

IMT - Tekstilac 3:0 (1:0)

/A. Stevanić 32, Jović 61, Glišić 87/

Radnički 1923 - Jedinstvo Ub 4:0 (3:0)

/Gluščević 6, Ćosić 15, Stankovski 33, Zeljković 54/

Subota:

Partizan - Čukarički 3:1 (0:1)

/Natho 52 pen, Filipović 65, Kalulu 90 - Cvetković 24/

Spartak - Crvena zvezda 1:5 (0:2)

/Bjelović 58 - Silas 18, Rodić 41, Endijaj 51, Milson 62, Katai 72/

Železničar - Novi Pazar 0:1 (0:1)

/Miletić 16/

20.00: (1,60) Vojvodina (4,00) OFK Beograd Mozzart Bet (5,70)

Nedelja:

19.00: (5,80) Napredak (3,80) TSC Bačka Topola (1,62)

20.00: (1,90) Radnički Niš (3,50) Mladost Lučani (4,10)


tagovi

Silas MvumpaAleksandar KataiŠerif EndiajeFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara