Zvanično: Vratio se Bjelica da spase Dinamo

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.09.24. | 15:38

Očekivana odluka kluba iz Maksimira

Pominjalo se da je Dinamo zainteresovan za legendarnog Fabija Kanavara, ali odgovorni iz redova hrvatskog šampiona nisu imali dilemu. Novi-stari trener Dinama je Nenad Bjelica, objavio je zvanično klub sa Maksimira uz rečenicu da je iskusni stručnjak dobio jednoglasnu podršku upravnog odbora.

Posle dobrog početka sezone, ulaska u Ligu šampiona i trijumfa u dvomeču sa Karabagom, Dinamo je zapao u veliku rezultatsku krizu. Poraz od Hajduka, potom i katastrofa u Minhenu, koštali su posla Sergeja Jakirovića. Nije Jakiroviću debakl u Minhenu jedini greh. Pod njegovim vođstvom Dinamo je stradao u Pragu, ispao u Atini, gubio u takozvanoj republici Kosovo.

Izabrane vesti

Mnogo šamara, bez obzira na domaću dominaciju, naterali su ljude iz Dinama na reakciju.

U prvom mandatu na klupi Dinama Nenad Bjelica je beležio odlične rezultate. Ne samo na domaćoj sceni. Pamti se da su pod njegovim vođstvom Modri deklasirali italijansku Atalantu u Ligi šampiona (4:0), i bili mnogo konkurentniji na inostranoj sceni.

Posle odlaska iz Dinama Bjelica je vodio Osijek. Potom nije uspeo da se potvrdi na međunarodnoj sceni. Brzo je dobio otkaz u problematičnoj sredini kakva je Trabzon, potom je imao šarenolike rezultate sa Union Berlinom.


tagovi

Nenad Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara