(©hskzrinjski.ba)
(©hskzrinjski.ba)

Zrinjskom zicer u Tuzli, povratniku u najbolje društvo se crno piše

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.10.24. | 10:33

Lider protiv "fenjeraša" u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle sinoćnje pobede Željezničara nad Radnikom (2:0), kojom je otvoreno 11. kolo Premijer lige BiH, runda će biti nastavljena danas sa tri utakmice, a u epicentru će biti Tuzla i Mostar

Izabrane vesti

Ušla je Sloboda u Premijer ligu sa velikim očekivanjima i nadom da može opstati u društvu najboljih. Međutim, realnost je sasvim drugačija pa je jasno da će Tuzlaci morati napraviti čudo ukoliko žele da izbegnu povratak u niži rang.

Svega dva boda osvojila je Sloboda u dosadašnjem delu prvenstva, remiziravši sa Širokim Brijegom i Veležom. Postigla je samo tri gola, a primila 18, pa se čini kao da su Tuzlaci zalutali u najjači rang. Da mnogo stvari ne štima u klubu pokazatelj je i smena trenera. Pred sami početak sezone smenjen je Zlatan Nalić, čovek koji je uveo ekipu u Premijer ligu i formirao tim, a umesto njega imenovan je Marko Maksimović.

Nije dugo trajala ta avantura sa mladim trenerom pa je Uprava odlučila da opet pozove Zlatana Nalića! Čudno, ali to možda najbolje pokazuje besmisao Slobodinih ideja. Stoga je teško očekivati da nešto mogu uraditi i u duelu sa zahuktalim Zrinjskim.

"Situacija na tabeli trenutno nije povoljna, ali imamo dve opcije – odustati ili se boriti do kraja. Mi ćemo se, vođeni sportskom etikom, boriti do poslednje minute. U goste nam dolazi prvoplasirani Zrinjski, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Utakmice između prvog i poslednjeg na tabeli često su nezgodne, ali ukoliko se ukaže šansa, daćemo sve od sebe da je iskoristimo i ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je pomoćni trener Slobode Darko Mitrović.

20.45: (1,70) Velež (3,50) Posušje (4,80)

Dok Sloboda igra očajno, Zrinjski gazi sve pred sobom. Iako ima utakmicu manje na čelu je tabele, a do sada je izgubio samo dva boda, remijem sa Borcem. Osim toga, Mostarci su upisali pobede na svim ostalim mečevima, tako da su apsolutno zasluženo na čelu tabele. Ne žele Plemići dozvoliti da ih Borac i Sarajevo prestignu, pa će i protiv Slobode ubaciti u najveću brzinu u želji da osvoje tri boda.

Postigli su 26 golova što ih svrstava u najefikasniju ekipu lige, a primili su svega četiri pogotka, pa je to još jedan pokazatelj dominacije koju imaju.

"Sve je na najvišem nivou. Znamo da igramo protiv Slobode koja je trenutno u krizi rezultata, hajmo reći i igre i da su poslednji na tabeli. Svesni smo da nas to ne smije zavarati. Idemo maksimalno spremni u Tuzlu, znamo šta nam je raditi, idemo na tri boda i nadam se da ćemo od prve minute pokazati se kako treba, pokazati da smo s pravomfavoriti i da nismo uzalud prvi na tabeli", rekao je Mario Ivanković uoči gostovanja kod Slobode.

BOSNA I HERCEGOVINA – 11. KOLO

Petak

Željezničar - Radnik Bijeljina 2:0 (0:0)

/Boljević 90+3pen, 90+6/

Subota

13.30: (1,48) Sloga Doboj (4,00) GOŠK (6,50)

16.00: (11,0) Sloboda Tuzla (5,80) Zrinjski (1,22)

20.45: (1,70) Velež (3,50) Posušje (4,80)

Nedelja

13.00: (4,20) Igman (3,45) Sarajevo (1,80)

Ponedeljak

18.00: (5,80) Široki Brijeg (3,70) Borac Banjaluka (1,57)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Premijer liga BiHZrinjskiSloboda Tuzla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara