Živeli! Kimih i Bajern nastavljaju ruku pod ruku

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 18:48

Paraf na novi ugovor pitanje dana...

Ostao je Jozua Kimih (29) poslednji pred navijačima Bajerna nakon ubedljivog trijumfa nad Štutgartom (4:0) za vikend. Dugo je aplaudirao i pevao sa najvatrenijim pristalicama minhenskog kluba, što su pojedini mediji iskoristili da započnu sa spekulacijama oko sudbine iskusnog univerzalca, ne libeći se da podgreju staro pitanje - da li projektovani kapiten Bavaraca idućeg leta napušta klub? Odnosno da li je taj gest neka vrsta nagoveštaja rastanka?

Iz izvora bliskih kluba, ipak, dolazi informacija ne samo da se Kimih nije opraštao od navijača, nego da je u potonjih nekoliko nedelja napravljen ogroman pomak u pregovorima oko nastavka saradnje.

Podsetimo, nemačkom reprezentativcu kroz osam meseci ističe ugovor, protiv Švaba je odigrao 400. utakmicu u dresu Bajerna, a kako stvari trenutno stoje, njegovi planovi poklapaju se sa klupskim. Čovek zbog kog je Kimih razmišljao da napisti Minhen - Tomas Tuhel - sada je daleka prošlost; Vensan Komapni vidi svetlu budućnost sa tandemom Kimih / Pavlović, što je značajno olakšalo posao sportskom sektoru na čelu sa Maksom Eberlom.

Istina je da su oko Kimiha obigravali, pre svih, Barselona i neki engleski klubovi, ali kako se situacija na Alijanc areni stabilizovala, Bajern je postao Kimihov prioritet.

Jedan od najboljih nemačkih fudbaler nema menadžera i to će takođe uticati da do dogovora dođe mnogo brže i lakše.

Za očekivati je da Kimih dobije ugovor u rangu sadašnjeg od oko 20.000.000 evra bruto.


tagovi

Jozua Kimih

Obaveštavaj me

Bajern

Ostale vesti


Najviše komentara