Bogdan Stojković i Nemanja Kostić (©FK Radnik/Dejan Mirčev)
Bogdan Stojković i Nemanja Kostić (©FK Radnik/Dejan Mirčev)

Zaokret u Surdulici i šansa za momke iz škole: Protiv Zvezde debitovala dvojica 17-godišnjaka

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.06.20. | 15:12

Prve nastupe za seniorski tim upisali Nemanja Kostić i Bogdan Stojković

Pet godina već stabilan superligaš Radnik se osmelio toliko da promeni poslovnu politiku. Evropski fudbal je svakako daleko od Surdulice, pa će zato u Radniku pokušati da promene pravac i ubuduće oslonac pronađu u momcima iz sopstvene omladinske škole. Pa tako ni uprkos ubedljivom porazu na gostovanju kod Crvene zvezde u Surdulici nisu nezadovoljni, pošto su u Ljutice Bogdana seniorske debije upisali 17-godišnjaci Nemanja Kostić i Bogdan Stojković.

Obojica su tu još iz škole fudbala, a prošli su i sve mlađe selekcije pre no što su stigli do prvog tima.

Izabrane vesti

Za mene sa nenavršenih 17 godina stajati na golu na ‘Marakani’... Neopisivo! Osećaj je neverovatan, ta atmosfera, zvuk navijača s tribina... Taj dan ću pamtiti dugo. Veliko hvala ljudima iz uprave Radnika koji su u mi ukazali poverenje… Uzor su mi kako prvi, tako i dugi golman Radnika, a voleo bih da uspeh dostignem do veličine imena Petra Čeha i našeg Predraga Rajkovića“, kaže mladi čuvar mreže Radnika Nemanja Kostić.

Slični razmišlja i Stojković, po prirodi desni bek koji može da odigra i na poziciji štopera.

Debitovati protiv tima iz čijih redova je ponikao moj uzor Nemanja Vidić, može biti samo san. Osetiti duh na tom stadionu, rame uz rame sa svim ovim imenima... Izvanredan osećaj, još sam pod utiskom”.

Predsednik surduličkog superligaša Stanislav Tončev uverava da je ovo samo početak i da će Radnik ubuduće mnogo više polagati u sopstvenu omladinsko školu.

Naš omladinski pogon broji nešto više od stotinak polaznika, a cilj nam je da taj broj u najmanju ruku dupliramo. Imamo kvalitetne ljude koji rade sa tom decom i evo, vide se rezultati. Iz sezone u sezonu postižemo bolje rezultate i broj dece se povećava. Dolaze nam deca iz okolnih gradova, tu smo da ih prihvatimo, obezbedimo uslove koje neće remetiti njihovo školovanje. Naprotiv, imamo dobru saradnju sa školama i domovima za smeštaj učenika i samo redovni učenici i disciplinovani đaci mogu biti članovi Radnikove familije ", kaže Tončev.

Pa kroz koju godinu da vidimo da li je plan i uspeo.


tagovi

Stanislav Tončev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara