Enes Unal (©afcb)
Enes Unal (©afcb)

Zamena za Solankija ili njegova rezerva? Bornmut istresao 16.500.000 evra za bivšeg špica Sitija

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 18:46

Enes Unal definitivno ostaje na Vitalitiju

Jedva da je ostavio trag tokom vremena provedenog u klubu, ali u Bornmutu su videli nešto u Enesu Unalu što navijači na stadionu i kraj malih ekrana nisu te su odluči da ga i pored slabog učinka zadrže u timu.

Turski napadač biće prvo pojačanje popularnih Trešnjica u letnjem prelaznom roku pošto su na Vitalitiju odlučili da ga za 16.500.000 evra otkupe od Hetafea, a sa napadačem potpišu četvorogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Unal je u Bornmut stigao prvog februara na pozajmicu iz španskog tima, ali se na jugu Engleske nije naigrao. Kako i bi kada se za poziciju startnog špica borio sa Dominikom Solankijem, koji je odigrao najbolju sezonu u karijeri. Unal, inače bivši napadač Mančester Sitija, kojeg je aktuelni šampion Engleske doveo iz Burse kao tinejdžera pre devet godina, proveo je na terenu svega 361 minut u dresu Trešnjica tokom prethodna četiri meseca, a od 17 mečeva u svim takmičenjima počeo je samo tri uz učinak od dva gola i isto toliko asistencija.

Solanki je s druge strane sezonu završio na deobi trećeg mesta Premijer lige sa 19 pogodaka, koliko su postigli još Fil Foden i Oli Votkins, i tako privukao pažnju ambicionzijih, finansijski moćnijih klubova. Ovakav učinak nije mu pomogao da se nađe na širem spisku engleske reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, ali bi moglo da mu donese transfer karijere i stoga ostaje da se vidi da li je Bornmut kupio Unala da bi ovaj bio rezerva Solankiju ili njegova zamena u slučaju da engleski špic bude prodat.

Unal je pored Burse nastupao još za Levante, Genk, Berdu, Viljareal, Tvente i Valjadoli, a najbolje partije pružao je upravo u Hetafeu gde je za tri i po sezone odigrao 109 utakmica, upisavši 36 golova i 10 asistencija.



tagovi

BornmutHetafeEnes UnaltransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara