(©MN Press)
(©MN Press)

Vlada Srbije pomaže sve klubove prve i druge lige sa 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 17:34

Obezbeđeno preko milijardu dinara za završetak multifunkcionalne dvorane u Beogradu...

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije - Siniša Mali, kazao je u današnjem izlaganju u Skupštini republike Srbije da je država izdvojila čak 1,1 milijardu dinara (oko 10.000.000 evra) za podršku sportu i sportskim klubovima širom zemlje.

On je kazao da je pomoć dobilo 298 klubova prve i druge lige, odnosno da im je sledovalo od 600.000 do 8.500.000 dinara, u zavisnosti od toga da li igraju evropska takmičenja.

Izabrane vesti

"Ne sećam se da je u proteklih 20 godina bila tolika podrška našim klubovima. Svi klubovi prve i druge lige, muški i ženski, dobili su pomoć. Za najveći broj tih klubova to je pomoć u visini njihovih godišnjih budžeta”.

Mali je naveo da je budžet Ministarstva omladine i sporta za 2021.godinu veći u odnosu na inicijalni budžet tog ministarstva za ovu godinu. Precizirao je da je u predlogu budžeta za 2021.godinu za Ministarstvo omladine i sporta predviđeno 6,4 milijarde dinara, a da je inicijalni budžet za ovu godinu bio 5,6 milijardi dinara.

"Mi smo u ovom budžetu obezbedili, ne samo novac za oko 570 nacionalnih priznanja i 400 stipendija koje preko ministarstva dajemo na godišnjem nivou, već i za velika međunarodna takmičenja”, dodao je Mali.

Kako kaže, obezbeđen je novac za evropsko prvenstvo u odbojci za žene, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre za košarkaše, Svetsko prvenstvo u atletici 2022. godine, Svetsko prvenstvo u veslanju 2023. godine, kao i za organizaciju više od 50 međunarodnih i nacionalnih takmičenja kao što su Školarijada, Svetsko prvenstvo u školskom sportu...

Mali je istakao da je obezbedjen novac u iznosu od preko milijardu dinara za završetak multifunkcionalne dvorane u Beogradu. Reč je o nacionalnom trening centru za šest sportova - karate, tekvondo, džudo, rvanje, sportsko penjanje i streljaštvo.


tagovi

Siniša Mali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara