Komentari na vest

Više niko ne spava mirno u Južnoj Americi... Vratili su se i idu po još jednu!

d

dale23

pre 20 dana

Pre će Kolo kolo uzeti KL, nego crveni sektaši proći u četvrtfinale Kupa Evrooe.
N

Nenad NBG

pre 20 dana

Velika ironija argentinskog fudbala je cinjenica da River ima nadimak Milioneri, a da je Boka nazovi klub narodne sirotinje. U stvarnosti, Boka, sem Teveza i Rikelmea, gotovo sve svoje najvece igrace je kupovala od drugih argentinskih klubova za veliki novac. Maradona je dosao kao gotov igrac u Boku iz Argentinosa i igrao samo godinu dana pre Evrope, Palermo kao gotov igrac iz Estudijantesa, itd. Sa druge strane, River je kao produkte svoje skole svetskom fudbalu dao Zlatne lopte Di Stefana, Sivorija, uz njih Riverovi produkti su Aimar, Iguain, Krespo, Kanidja(iako je Bokin navijac, poceo je u Riveru), Maskerano, i jos dosta talenata koje smo gledali a nisu se do kraja iskazali. Boka je uvek bila marketinski popularnija u svetu, ali je River puno vise dao svetskom fudbalu...
S

Soy argentino

pre 20 dana

Tako je jos da dodam River je dao najvise fudbalera argentinskom nacionalnom timu, i imaju ubedljivo najvise osvajaca reprezentativnih trofeja od bilo kojeg drugog argentinskog kluba. Bokine legende vecinom nisu potekle u Boki.Maradona i Rikelme su iz Argentinosa Palermo iz Estudijantesa,golmanska legenda Hugo Gati je bio rezerva Amadea Karisa sezdesetih godina 20 veka. Riverove legende poticu vecinom iz Riverove fudbalske skole: Alonso, Labruna, Moreno, Loustau, Gaqardo, Ortega.
P

Prof77

pre 20 dana

Pratim redovno argentinski fudbal, bar sezonu/dvije prije onog kultnog finala Libertadoresa kada je River uzeo Bocu pa na ovamo i mogu reci da je kvalitet fudbala u Argentini na jako losem nivou, cak sta vise, ova generacija Rivera bi od nekih prethodnih njihovih generacija glat 5 primila da se ovi i ne oznoje. Svjestan je toga i Gallardo. A opet ovamo, sto se tice Boce, jako losa transfer politika, doslovno svakog jaceg igraca iz omladinskog pogona prodaju kroz 8/9 mjeseci. Jesu se financijski digli pa sada daju vece plate nego River, ali dzaba kada je selekcija i transfer politika igraca losa.. Prodali su pregrst kvalitetnih igraca a zamjene za njih katastrofalne, jedini je izuzetak Blanco na lijevom beku koji je bolji od Valentina Barca, ovi ostali nisu ni za neke beton lige na Balkanu.
T

Twix

pre 20 dana

I takva mi je 10 x zanimljivija liga od Evrope jer vole i hoce da igraju fudbal, a ne sah. Evropski igraci kao da su puskom naterani.