©Reuters
©Reuters

Velikani navalite: Najbolji strelac Bundeslige je dostupan svima!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 13:50

Potvrđena visina izlazne klauzule Serua Girasija od 20.000.000 evra

Životna forma Serua Girasija (27) će bez sumnje doneti i transfer karijere odličnom napadaču. Danas je objavljena otkupna klauzula za najboljeg strelca Bundeslige, koja će u januaru iznositi 20.000.000 evra, kako se i ranije pretpostavljalo, pa je na ovaj način zvanično otvorena "sezona lova" na golgetera Štutgarta.

Pomenuti iznos lako je dostupan za sve zainteresovane klubove, tako da ćemo u naredna dva i po meseca gledati izuzetnu bitku evropskih velikana za Girasijev potpis. Totenhem ga vidi kao idealnu zamenu za Harija Kejna, ali tu su i Arsenal i Čelsi. U svakom slučaju, više nego prihvatljiva cena ubaciće mnoge klubove u igru, a na kraju će profitirati isključivo Girasi.

Izabrane vesti

Ipak, prema informacijama nemačkog Skaj-a, igrač u ovom trenutku želi da završi sezonu na Nekarštadionu, ali ostaje da se vidi da li će uspeti da odoli unosnim ponudama kada su u pitanju lična primanja.

Pogotovo, što Skaj navodi da je zimska klauzula povoljnija od one koja će biti aktuelna na leto, pa će stoga svi želeti da završe posao u januaru.

"Dobar sam samo zahvaljujući timu, tako da sam im zahvalan. Osećam se veoma prijatno u klubu i volim sjajne navijače. Mislim da je to moja tajna uspeha. Trenutno se osećam veoma drobro", rekao je Girasi kojeg tokom januara očekuju obaveze na Kupu afričkih nacija sa Gvinejom

To se ne može reći i za Štutgart, koji bukvalno nema istrument kojim može da spreči odlazak francuskog golgetera. Popularne Švabe su nakon osam odigranih kola na drugom mestu Bundeslige, sa izuzetnim učinkom od sedam pobeda i jednom porazom, a Girasi je postigao neverovatnih 14 golova.

Doduše, uprava popularnih Švaba uveliko radi na rešenju oko nepovovljne klauzule igrača. Opcija su neka vrsta otkupa klauzule ili povećanje njenog iznosa. Zauzvrat, Girasi bi dobio veća primanja u klubu ili bi na neki način bio uključen u potencijalni transfer.

Girasi je ovog leta potpisao za Švabe, posle pozajmice iz franciskog Rena, a Štutgart je platio obeštećenje od 10.000.000 evra. Ipak, potpisivanje ugovora je bilo moguće samo uz uključivanje izlaznih klauzula, pošto u tom trenutku nije bilo jasno da li će Štutgart opstati u Bundesligi. Neki klubovi iz Premijer lige, kao i holandski Ajaks, pokušali su da aktibiraju klauzule i prošlog leta, ali je igrač svesno odlučio da ostane.

Skaj piše da je velika verovatnoća da će Girasi narednog leta napustiti Štutgart, ali je jasno da bi na zimu situacija mogla da se promeni.


tagovi

Seru Girasi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara