Varijanta za Topolu: Novi Pazar sa trojicom štopera

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.05.23. | 09:51

Malo ko veruje u gradu na Jošanici da će Berberova ekipa uspeti da napravi nešto pozitivno protiv TSC-a u okviru četvrtfinala Kupa Srbije (16 časova, TV Arena)

Treća pobeda u tekućem Kupu Srbije, istovremeno i treća nad TSC-om u sezoni na izmaku, donela bi Pazarcima drugi uzastopni plasman u polufinale masovnijeg fudbalskog takmičenja. Na taj način bi popularni Plavi nastavili da sanjaju evropske snove, ako već ne mogu kroz prvenstvo, gde je novosadska Vojvodina pobegla za nedostižnih 11 koraka. Lepo zvuči, ali "da baba ima brkove, ne bi bila baba", konstatacija je koja pije vodu u gotovo svim prilikama, naravno ne i u filmovima nenadmašnog Živka Nikolića.

U prevodu, utisak je da malo ko u dolini Jošanice i Raške veruje da je umorna, vezanim porazima izranjavana, a povredama i kartonima desetkovana četa Davora Berbera kadra da danas u Bačkoj Topoli (16.00, Arena Sport 1 Premium) napravi nešto više, odnosno da se preko glasovitog kandidata za kvalifikacionu fazu Lige šampiona dokopa najboljeg kvarteta u Kupu Srbije.

Izabrane vesti

Može li činjenica da su ih mnogi otpisali pre popodnevnog trenutka istine na TSC areni od trenutno neubedljivih momaka u plavo-belim dresovima (ili bordo, ako TSC bude u svojoj standardnoj tamno plavoj opremi) ponovo da napravi ratnike bez mane i straha, spremne da kazne svaku grešku protivnika, a kakve smo gledali u najvećem delu minule jeseni i samo povremeno ovog proleća? Odgovor na to pitanje dobićemo malo pre 18 časova. Ili nešto kasnije, ako se budu izvodili jedanaesterci.

Kadrovska situacija je takva da je Berber opet pozvao u pomoć omladinace. Istina, golman Almin Kahrimanović već dugo trenira s prvim timom, kao i krilo Ibrahim Fijuljanin, a tu je i vezista iz Nigerije Adetunđi Rasak Adešina, koji je već osetio barut Mozzart Bet Superlige. Treći put uzastopno mesta u protokolu biće i za 18-godišnjeg napadača Hamzu Bronju.

Tektonski poremećaj najvišeg stepena zadesio je pazarsku odbranu. Periša Pešukić je usled teške povrede skočnog zgloba završio sezonu, dok su zbog kartona i bolesti van konkurencije za defanzivnu liniju Pazara štoperi Slobodan Rubežić i Vahid Zimonjić, ali i levi bek Filip Jović. Sve to je možda nateralo Berbera da prvi put najozbiljnije razmisli o formaciji sa tri centralna beka pozadi, gde bi zaigrali Numan Kurdić, Ensar Brunčević i Milan Joksimović. Veće su šanse, ipak, da se ispred golmana Kahrimanovića (ili posle dva meča ponovo Lazara Slavkovića) nađu četvorica, s tim što bi mesta do aut linija bila rezervisana za u osnovi krilne fudbalere Nikolu Bogdanovskog i Mitra Ergelaša.

Da li je prilično potrošeni i praktično nikad u punom broju srednji red Novog Pazara u stanju da na tom delu terena vodi ravnopravnu borbu sa kvintetom iz Bačke Topole, koji će nesumnjivo biti u kvalitativnoj prednosti, ma kako da izgleda? Pazarska veza je sigurno lišena "pocrvenelog" Danka Kikovića, verovatno i bolesnog Miloša Filipovića. Deluje da i bez njih tu ima dovoljno igrača sposobnih da odgovore zadatku, ali samo na prvi pogled. Silazni nivo forme kod većine, duga odsustva jednih, nedovoljna pripremljenost drugih i iscrpljenost trećih čine da je manevar u ovom trenutku bolna tačka ansambla Davora Berbera.

U napadu - ništa novo! Čekaće se da nešto napravi uvek do maksimuma našpanovani Andrija Majdevac, kojem će po ofanzivnim bokovima pomagati Bojica Nikčević i Slobodan Stanojlović, kao tandem kreatora februarskog preokreta za trijumf od 2:1 u poslednjem okršaju Novog Pazara i TSC-a za prvenstvene bodove na Džaizkoin areni. Sigurno je da će im pomoći iskusni i od posledica mononukleoze dva meseca odsutni Nenad Gavrić, koji je uoči utakmice u Bačkoj Topoli s pravom konstatovao da njegova ekipa, bez obzira na učinak na dva fronta do kraja sezone, zaslužuje respekt od pazarskog fudbalskog auditorijuma zbog svega učinjenog tokom sezone koja broji sitno do spuštanja zavese.

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Kahrimanović - Bogdanovski, Kurdić, Joksimović, Ergelaš - Momčilović, Radovac - Nikčević, Mijić, Stanojlović - Majdevac.

KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE:

Sreda:

Napredak - Crvena zvezda 2:4 penali - 0:0

Četvrtak:

16.00: (5,40) Radnik (3,60) Čukarički (1,62)

16.00: (1,65) TSC (3,60) Novi Pazar (5,10)

18.30: (3,35) Radnički Niš (3,25) Vojvodina (2,10)


tagovi

Kup SrbijeDavor Berber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara