Undav sa golova prešao na asistencije i servirao poraz Anderlehtu

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.22. | 20:30

Tim iz briselske opštine Sen Žil nastavlja da sanja

Bajka i dalje traje. Kako stoje stvari, imaće i "hepi end". Fudbaleri Uniona nastavili su da dominiraju belgijskim prvenstvom, a na najbolji mogući način otpočeli su i plej-of. Pobedom nad velikanom belgijskog fudbala Anderlehtom - 3:1.

Klub Briž je golom Tejžona Bjukenona u 37. minutu savladao Antverpen nešto ranije i poravnao se sa Unionom na vrhu. Četa Feličea Macua nije poklekla pod pritiskom, pa je u gradskom derbiju očitala lekciju ekipi Vensana Kompanija. Susret je obeležio najbolji strelac lige Deniz Undav, koji se ovoga puta posvetio spajanju saigrača sa golovima, pa je upisao het-trik asistencija.

Izabrane vesti

Ponovo Union ima tri boda prednost u šampionskoj trci, ali je izvesno da će se voditi velika borba do kraja. Biće ipak trka udvoje, pošto su Antverpen i Anderleht dokazali da nisu spremni da se potuku za titulu.

Anderleht je na Žozef Marijen stadion stigao potrešen porazom u finalu kupa od Genta, a za 12 minuta našao se u velikom problemu, iz kojeg nije uspeo da se iskobelja.

Poveo je domaćin u drugom minutu preko Barta Njivkopa, a prvu asistenciju ubeležio je Undav. Samo 10 minuta kasnije stajalo je 2:0 na semaforu. Ponovo je za kreaciju bio zadužen najbolji strelac lige (25 golova), dok je egzekutor bio Dante Vanzir.

Navijači Uniona (Screenshot - twitter.com)Navijači Uniona (Screenshot - twitter.com)

Dali su gosti znake života u 26. minutu, kada je Džoš Kalen smanjio na 2:1, ali do odmora nije bilo promene rezultata. Posle samo sedam minuta igre u drugom delu postalo je jasno da će se briselski velikan teško izvući. Undav se odlično snalazi pred protivničkim golom, šalje loptu kao na tacni ka Kaoru Mitomi koji rutinski vraća dva gola viška Unionu. Bila je to 12. asistencija nemačkog napadača, koji se na leto seli u Brajton. Utisak je, kao prvak Belgije.

Prepustio je domaćin posed rivalu u nastavku susreta, ali Anderleht nije znao šta će sa loptom. Pretio je Union iz kontri i to vrlo opasno, dok je Kompanijeva četa u drugih 45 minuta uputila dva udarca - nijedan u okvir.

BELGIJA 1 – 1. KOLO

PLEJ-OF

Nedelja

Klub Briž - Antverpen 1:0 (1:0)

/Bjukenon 37/

Union - Anderleht 3:1 (2:1)

/Njivkop 2, Vanzir 12, Mitoma 52 - Kalen 26/



tagovi

Union Sen ŽiloazAnderlehtBelgija 1Deniz Undav

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara