Olsen, Lindegor, Grankvist i Melberg (©Reuters,©AFP)
Olsen, Lindegor, Grankvist i Melberg (©Reuters,©AFP)

U timu bivši igrači Bajerna, mančesterskih klubova, Krasnodara, na klupi nekadašnji član Juventusa, a ekipa poslednja na tabeli

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.07.20. | 15:05

Helsinborg Olofa Melberga posle pet kola i dalje čeka na prvi gol u prvenstvu

Ako je suditi na osnovu uvodnih pet kola, Helsinborg već može da se oprašta od elitnog švedskog društva. Crveni imaju jedan bod, zakucani su za dno tabele, a svetlo na kraju tunela se ne nazire, jer ono najgore tek sledi – mečevi sa AIK-om i Geteborgom, a pre svega toga Helsinborg će morati na noge braniocu titule Jurgordenu danas (19.00).

Na papiru, poslednjeplasirani tim Alsveskana deluje sasvim pristojno. Kapitensku traku nosi Andreas Grankvist, reprezentativac Švedske i bivši fudbaler između ostalog Đenove i Krasnodara, na golu je Anders Lindegor, nekada golman Mančester junajteda, koji je u klub stigao iz Barnlija, levu stranu pokriva Martin Olson, takođe reprezentativac i bivši defanzivac Noriča i Svonsija, a tu je i mladi krilni fudbaler Bajerna, Aleks Timosi, pristigao na pozajmicu do kraja ove kalendarske godine. Međutim, očigledno da trener ekipe Olof Melberg, bivši reprezentativac švedske reprezentacije i član Juventusa, Viljareala, Aston Vile, nije još uvek sklopio kockice. Njegova ekipa je samo jednom sačuvala mrežu što joj je donelo jedini bod, a put do protivničke mreže još uvek nije pronašla.

Izabrane vesti

Grankvist i Olson u dresu reprezentacije Švedske (©AFP)Grankvist i Olson u dresu reprezentacije Švedske (©AFP)

Jurgorden odbranu titule nije započeo najbolje. Stokholmski ponos je do sada prikupio tek šest bodova, ali trener tima Kim Bergstrand može da bude zadovoljan “petardom“ protiv Kalmara, pa i porazom od Malmea, gde su njegovi momci pružili pristojnu partiju, iako su na kraju ostali praznih ruku. Ekipu je u prelaznom roku napustio kapitem Markus Danielson, donevši klubu 5.000.000 evra, ali su Jurgorden dobro pojačao, dovođenjem isključivo slobodnih fudbalera, a najzvučnije ime je svakako Emir Kujović, doskorašnji napadač Fortune iz Dizeldorfa. Izostanaka u taboru domaćina će biti, međutim, nikakvih nenadoknadivih.

Jurgordenu prijaju utakmice sa Helsinborgom, neporažen je na poslednjih deset međusobnih duela u svim takmičenjima, a kako stvari trenutno stoje, serija će se nastaviti i danas. 

ŠVEDSKA 1 - 6. KOLO

Nedelja

Haken – Hamarbi 3:0 (1:0)

Sirijus – Erebro 2:1 (0:1)

AIK – Falkenbergs 1:1 (0:0)

Elfsborg – Malme 1:0 (1:0)

Ponedeljak

19.00: (1,35) Jurgorden (4,90) Helsinborg (9,50)

19.00: (1,65) Norčeping (3,80) Geteborg (5,50)

19.00: (2,80) Ostersund (3,20) Mjalbi (2,60)

19.00: (2,75) Varbergs (3,20) Kalmar (2,65)



tagovi

Švedska 1JurgordenHelsingborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara