Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

U Realu nema prinčeva i kraljeva: Embape prvi put vodi Madriđane ka evropskoj kruni

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.08.24. | 11:24

Superkup Evrope, između Kraljevskog kluba i Atalante, igra se ove srede od 21.00 časova u Varšavi, a protećiće u znaku debija Kilijana Embapea

Real Madrid je uspešniji od svog najvećeg rivala Barselone po broju titula u Španiji (36:27), po broju osvojenih Liga šampiona (15:5), Liga Evrope (2:0) i Klupskih svetskih prvestva (5:3). Ove srede ima priliku da nadmaši Katalonce u još jednom takmičenju, Superkupu Evrope. Za tako nešto je aktuelnom vladaru Starog kontinenta potrebno da ove srede od 21.00 časova u Varšavi savlada osvajača Lige Evrope, Atalantu.

Trenutno je na vrhu liste osvajača UEFA Superkupa izjednačeno, Barselona, Real i Milan imaju po pet trofeja, a Katalonci su ispred zbog broja učešća. Već su igrali Superkup devet puta, Madriđanima će ovo tek da bude deveti nastup.

Izabrane vesti

Naravno, po svim parametrima izabranici Karla Ančelotija su favoriti protiv Atalante. Boginja nema preterano veliko iskustvo na međunarodnoj sceni i taj uspeh prošle sezone u Ligi Evrope bio je istorijski. Postala je tako sedmi italijanski klub u Superkupu Evrope, posle Milana, Juventusa, Parme, Lacija, Sampdorije i Intera. Španaca je takođe bilo sedam (Barsa, Real, Atletiko Madrid, Valensija, Sevilja, Real Saragosa i Viljareal).

U centru pažnje u Varšavi biće Kilijan Embape, najzvučnije (videćemo da li i najveće) pojačanje Real Madrida još od Kristijana Ronalda. Francuz će debitovati za Kraljevski klub i čitava planeta čeka početak meča da vidi kako će se snaći u tandemu sa Vinisijusom Žuniorom i Džudom Belingemom (eventualno Rodrigom).


21.00: (1,57) Real Madrid (4,30) Atalanta (6,50)


Dok je igrao za Pari Sen Žermen Embape je voleo da bude u centru pažnje i da se pita za sve. To u Realu naravno ne može, pa je zanimljivo i da vidimo kako će se jedan od najboljih napadača planete snaći u takvoj ulozi.

U svlačionici je čista, zdrava atmosfera. Onakva kakvu su je napravili igrači koji su ranije bili obde, Naćo Fernandez, Dani Karvahal, Luka Modrić i Federiko Valverde. Ovde nema prinčeva i kraljeva“, poručio je Ančeloti.

Atalanta je prošle sezone bila autsajder na većini mečeva u završnici Lige Evrope, pa je na kraju ipak na spektakularan način došla do trofeja nanevši gotovo savršenom Bajer Leverkuzenu jedini poraz u sezoni baš u finalu.

Ima Boginja ogroman zdravstveni problem, pošto je Đanluka Skamaka doživeo tešku povredu zbog koje mu predstoji duža pauza. Gledaće navijači tima iz Bergama zato prema junaku iz finala Ademoli Lukmanu, u nadi da će ponovo da ima spektakularno veče, ali i prema Skamakinoj zameni Mateu Retegiju, koji je pre nedelju dana došao iz Đenove za 22.000.000 evra. Iako je možda prerano za to, deo medija očekuje Retegija već sada u startnoj postavi.

Ovo će da bude posebna stvar u istoriji za Atalantu i Bergamo. Igramo protiv najodlikovanijeg kluba na svetu, protiv tima koji je osvojio sve na svetu. Finale poput ovog, za ovako vredan trofej, do nedavno je bio nezamisliv za Atalantu. Izuzetno smo ponosni zbog toga. Nema dileme, ovo je najsjajnija tačka u istoriji Atalante“, kazao je tvorac ove čudesne Boginje Đan Pjero Gasperini.

Real se sa timom iz Bergama sastajao samo dva puta do sada, u osmini finala Lige šampiona 2021. godine. Tada su Madriđani trijumfovali na oba meča, sa po 3:1 i 1:0.

UEFA SUPERKUP EVROPE

Sreda

21.00: (1,57) Real Madrid (4,30) Atalanta (6,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Real MadridAtalantaSuperkup EvropeKilijan EmbapeKarlo AnćelotiĐan Pjero Gasperini

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara