©Reuters
©Reuters

U muškoj konkurenciji miljama daleko, u ženskoj dominiraju: Fudbalerke Barselone velikim preokretom do trofeja Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 19:31

Katalonke sa tri gola za 22 minuta savladale Volfzburg i po drugi put se popele na krov Evrope

U muškoj konkurenciji su već godinama miljama daleko od vrha, ali su zato u ženskoj sve dominantnije. Drugi put u poslednje dve godine, a ujedno i drugi put u klupskoj istoriji, fudbalerke Barselone osvojile su Ligu šampiona. One su u finalu odigranom u Ajndhovenu savladale Volfzburg, iako su posle prvih 45 minuta imale dva gola zaostatka – 3:2 (0:2).

Bilo je ovo treće finale za španski klub u poslednje tri godine. Samo što je i ovogodišnje pretilo da se završi kao ono od pre godinu dana u Torinu kada ga je Lion ubedljivo savladao. Tada je francuski klub posle 33 minuta imao tri gola prednosti, nemački danas posle 37 jedan manje.

Izabrane vesti

Znale su u Volfzburgu da će u finalu imati ulogu austajdera, ali su imale i ideju kako da naude Katalonkama. Eva Pajor je u 3. minutu oduzela rivalki loptu u opasnoj zoni i evrogolom donela prednost nemačkom timu, a nešto više od pola sata kasnije centaršutem je na drugoj stativi pronašla Aleksandru Pop koja je duplirala vođstvo Volfzburga.

Barselona je bila na kolenima, iako je i pre drugog primljenog gola na terenu izgledala bolje od rivala. Ipak, po povratku sa pauze pokazala je zbog čega slovi za favorita, zaigrale su Katalonke najbolje što umeju i za 22 minuta preokrenule rezultat. Najavila ga je Patrisija Gviharo u 48. minutu, ista fudbalerka je dva minuta kasnije donela i izjednačenje, da bi sredinom drugog dela preokret režirala Fridolina Rolfo, Šveđanka što je do pre dve godine branila boje Volfzburga.



tagovi

Liga šampiona za ženeŽFK BarselonaŽFK Volfzburgženska Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara