©Reuters
©Reuters

U Bugarskoj sve po starom: Ludogorec 13. godinu zaredom šampion države

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 21:21

Još dve sezone i popularni Orlovi bi mogli da izjednače svetski rekord po broju uzastopnih titula

U Bugarskoj ništa novo. Ludogorec je novi-stari šampion države. Ono što se moglo naslutiti još pred početak plej-ofa, matematički je potvrđeno posle derbija 32. runde u kojem je tim iz Razgrada na svom terenu savladao prvog pratioca CSKA Sofiju, potvrdivši još jednom da je neprikosnoveni vladar tamošnjeg fudbala.

Tek osvojena titula bila je 13. u Ludogorecovoj istoriji. I to 13. uzastopna! Od 2012. do danas nije bilo boljeg tima u Bugarskoj od popularnih Orlova te je ekipa Georgija Dermendžijeva ponovila podvige koji je u periodu od 2006. do 2018. napravio BATE Borisov u Belorusiji, odnosno od 1992. do 2004. Rozenborg u Norveškoj. Duže nizove imali su jedino letonski Skonto (1991-2004), Linkoln Red Imps iz Gibraltara (2003-2016) sa po 14 vezanih trofeja, odnosno, Tafea, koja je deceniju i po vladala fudbalom u Vanuatuu (1994-2009), ali kako nijedan od tih nizova više nije ‘aktivan‘, Ludogorec bi lako mogao da napadne i rekord u predstojećem periodu.

Izabrane vesti

Za razliku od prošle godine, kada je CSKA do samog kraja pretio da prekine Ludogorecovu strahovladu, ove sezone se tim iz Razgrada prošetao do titlue. U plej-of je ušao sa 12 bodova prednosti u odnosu na CSKA i već tada je bilo jasno da šampionske trke neće ni biti, a posle večerašnjeg trijumfa bodovnu razliku neznatno je uvećao.

Proslavu je već u drugom minutu najavio Kvadvo Dua, ali je u finišu prvog poluvremena Fernando Karanga pripretio da odloži žurku. Ipak, Ludogorec je bio rešen da je održi baš večeras, pred svojim navijačima, pa je samo tri minuta po povratku sa odmora Nedijalkov doneo novu prednost domaćinu, a desetak minuta kasnije je Dua duplirao iz penala. Slavlje je moglo da počne!





tagovi

LudogorecBugarska 1CSKA Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara