Leandro Damijao (©AFP)
Leandro Damijao (©AFP)

Turbo Kavasaki ne staje, bod dovoljan za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 09:26

Azijska Liga šampiona: Japanski prvak dominantan u Grupi I. Protiv korejskog Deagua remi donosi pol-pozicuju pred osminu finala. Branilac titule Ulsan takođe ima maksimalan učinak

Japanski Kavasaki dominantan je u Džej ligi. Nekoliko godina nema dostojnog rivala u domaćim okvirima, a novi cilj je napad na Ligu šampiona. U Grupi I je lider sa maksimalnih 12 bodova, uz 20 postignutih golova (pet po meču) i samo dva primljena. Oslabljeni Peking Guan i filipinski Junajted Siti služe samo za popravljanje gol-razlike, dok je jedini dostojan rival korejski Daegu koji ima tri boda manje.

Njihov današnji meč (18.00) u uzbekistanskom Taškentu odlučiće o prvom mestu. U prvom odmeravanju snaga ovih timova Kavasaki je pobedio sa 3:2 iako je korejski tim vodio sa 2:0. Ipak, japanski šampion na krilima Brazilaca, dvostrukog strelca Leandra Damijaa i Šmida uspeo je da preokrene rezultat i stigne do tri boda. S obzirom na to da u slučaju da ekipe imaju isti broj bodova odlučuje međusobni skor, Kavasakiju za osminu finala i prvo mesto u grupi nedostaje bod.

Izabrane vesti

18.00: (6,00) Daegu (3,90) Kavasaki (1,52)

Prva zvezda Kavasakija je iskusni Brazilac, napadač Leandro Damijao, nekada velika nada u zemlji fudbala. Nije uspeo da potvrdi velika očekivanja, pa je u smiraj karijere već treću godinu brani boje japanskog šampiona. Ove sezone je postigao 12 golova u Džej ligi. U elitnom takmičenju na kontinentu postigao je tri pogotka na dve utakmice. Odmarao je protiv Pekinga i Junajted Sitija pre tri dana, pa se očekuje da danas bude udarna snaga tima.

16.00: (1,18) Ulsan (6,50) Vitel (13,0)

Ulsan je prošle sezone stigao do krune, iskoristio je lošu situaciju sa virusom korona pre svega klubova iz Saudijske Arabije. Branilac krune dobro je krenuo u novu sezonu. Ima sve četiri pobede u Grupi F i u slučaju da danas (16.00) pobedi tajlandski Vitel, kolo pre kraja će obezbediti narednu rundu takmičenja, odnosno plasirati se prvi u nokaut fazu.

16.00: (5,10) Peking Guan (3,60) Junajted Siti (1,65)

Tajlanđani su namučili Ulsan u prvom meču. Korejski prvak je slavio tek u poslednjim trenucima meča kada je Austrijanac Lukas Hinterser doneo tri boda. Ulsan je za 360 minuta samo jednom vadio loptu iz mreže i to u prošlom kolu protiv filipinske Kaje (2:1).


tagovi

Kavasaki FrontaleDaeguUlsan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara