Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Trikolori jači od izraelskog adrenalina, Tri lavića riču na Azurine

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.06.22. | 13:05

Večeras će biti poznati finalisti Evropskog prvenstva za omladince

Vreme je za završnicu u Slovačkoj. Drugi polufinalni susret Evropskog prvenstva za fudbalere do 19 godina odigraće glavni kandidat za titulu Francuska i najprijatnije iznenađenje takmičenja, reprezentacija Izraela (20.00).

Mladi Trikolori su apsolutni favoriti u Dunajskoj Stredi, ali očekuje ih nadahnut protivnik koji je postao prva selekcija ove zapadnoazijske države, a pridružene članice UEFA, koja je dogurala do pretposlednje runde nekog velikog takmičenja i time automatski osigurala učešće na SP u Indoneziji naredne godine.

Izabrane vesti

Izabranici Ofira Haima, koji nije imao značajnije uspehe vodeći više domaćih klubova iz dva najviša ranga iskoristili su to što su na završni turnir došli "ispod radara" i u senci vršnjaka iz Srbije i Austrije - za Englesku je unapred bilo rezervisano prvo mesto u Grupi B. Za razloge takvog raspleta trebalo bi upitati Haimove kolege Aleksandra Jovića i Martina Šerba koji su imali dva jasna upozorenja da Izrael mora da se shvati kao ozbiljan rival: pripremajući se za EURO belo-plavi su se 9. i 12. juna u trening-centru FF Francuske u Klerfontenu dvaput sastali upravo sa Galskim petlićima i u oba navrata bilo je 1:1.

Trebalo bi da su Londri Šovan i njegovi puleni izvukli prave pouke iz tih remija, te da će da potvrde da njihova šetnja kroz grupnu fazu nije bila slučajnost i da će doći u priliku da ponove uspeh prethodnika iz 2016. koji su svojoj zemlji doneli osmu kontinentalnu titulu, predvođeni Kilijanom Mbapeom i Markusom Tiramom.

20.00: (1,32) Francuska (5,50) Izrael (9,00)

Fudbalski okršaji Engleske i Italije uvek su neizvesni, bez obzira na to koji je uzrast učesnika, pa isto važi i za prvo polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina.

Poslednji poraz izabranici selektora Ijana Fostera doživeli su prošlog oktobra na gostovanju Belgiji u prijateljskoj utakmici (3:2), a u borbu za finale šampionata ulaze sa serijom od sedam pobeda.

Na svim tim mečevima, osim onog poslednjeg u Grupi B protiv Izraela, postigli su barem po dva pogotka, a za ljubitelje fudbala u Srbiji gorku pilulu predstavlja činjenica da su najefikasniji bili protiv Orlića i Jermenije - po četiri gola.

17.00: (2,00) Engleska (3,60) Italija (4,00)

Azurini Karminea Nuncijata takođe su bili u sjajnoj seriji sve do katastrofe od Francuza u petak (1:4). Do tog meča mogli su da se pohvale nizom od četiri trijumfa, odnosno devet susreta bez neuspeha, koji je počeo posle prijateljskog gostovanja Englezima u septembru prošle godine, kada su poraženi sa 2:0.

Sa deset titula - poslednja je osvojena 2017. - Gordi Albion je jedna od dve najuspešnije reprezentacije na ovom nivou, a samo Španija ima trofej više. Protivnici ih imaju tri, poslednji put na najvišem stepeniku postolja bili su one godine kada je rođena većina momaka koji nastupaju na ovom takmičenju, a od tada su još triput igrali u finalu.

Kada se sve uzme u obzir, ulogu blagog favorita ipak imaju Englezi, a prema dosad pokazanom Italijanima će najveća opasnost pretiti od veziste Aston Vile Karnija Čukvuemeka i Totenhemovog napadača Dejna Skarleta.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA OMLADINCE - POLUFINALE (SLOVAČKA)

Utorak

17.00: (2,00) Engleska (3,60) Italija (4,00)

20.00: (1,32) Francuska (5,50) Izrael (9,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

EP za omladince

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara