Vinisijus Žunior (Reuters)
Vinisijus Žunior (Reuters)

Totalni obrt: Real i Vinisijus otkazali put u Pariz, Zlatna lopta Rodriju?

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 15:22

Florentino Peres besan! Čitav karavan Real Madrida neće doputovati u Pariz...

Ima tačno 34 dana kako je španska Marka javila da je odluka pala - Vinisijus Žunior biće proglašen za najboljeg fudbalera planete za za sezonu 2023/24! Ali na dan svečane dodele najprestižnijeg individualnog priznanja u fudbalu, kako stvari stoje, čaka nas potpuni obrt!

Fudbalski insajderi jedan za drugim počeli su da bombaju informacijama čija je suština sledeća - čitav karavan Real Madrida otkazao je dolazak u parisko pozorište Šatre gde će se ceremonija odigrati jer su saznali da osvajač nije njihov Vini! I stoga, svita od 50 ljudi iz Kraljevskog kluba koji su bili viđeni na pariskoj svečanosti, neće se pojaviti. Ni Florentino Peres, ni Karlo Anćeloti, niti Realovi kandidati Vinisijus, Belingem, ni Karvahal...

Izabrane vesti

Možda mu je nadimak Kraljveski klub i zbog svih tih silnih titula prvaka Evrope ga bije glas da je najveći klub na svetu, ali gest španskog giganta nije nimalo gigantski. Štaviše, prilično je gubitnički, nedostojanstven, lišen bilo kakvog poštovanja prema igraču kakav je Rodri kojem bi laskavo priznanje trebalo da ode u ruke. Realov potez je potez razmaženog deteta kada ne dobije ono što želi, pa se zaceni u buntu.

Informaciju o Realovom eskiviranju dodele, prvi je plasirao Fabris Hokins sa RMC-a, a za uglednim francuskim novinarom, redom su nastavili da objavljuju Mario Kortegana (jedan od najpouzdanijih novinara za infromcacije iz Real Madrida), te Fabricio Romano...

Sasvim je na mestu da zvaničan stav Real Madrida bude da je izbor, koji još nije zvanično obelodanje, nepravedan, ali da se predstavništvo šampiona Evrope ne pojavi na gala večeri i ne ispoštuje, fudbalsku veličinu kakva je Rodri, koji je nosio Španiju ka evropskom tronu i pomogao Sitiju da doda i četvrtu uzastopnu titulu Premijer lige... Malo je reći da će kraj Realovog imena dugo, dugo stajati velika mrlja. Pritom, razlike između Vinisijusove i Rodrijeve sezone nikako nisu drastične.

Nakon teškog poraza u El Klasiku, Karlo Ančeloti (inače kandidat za najboljeg trenera sezone) rekao je da Flikov pomoćnik nije džentlmen zbog načina na koji je slavio četvrti gol Barselone i likovao. Malo su drugačije okolnosti, ali i Real je ponudio nula džentlmenstva ni gospodstva. Klub kojem još Andrij Lunjin konkuriše za najboljeg golmana, a Arda Guler za Zlatnog dečaka. Verovatno su Kraljevići osim da Rodri osvaja Zlatnu loptu, saznali da za njih nema individualnih nagrada ove godine.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara