Edin Terzić (Reuters)
Edin Terzić (Reuters)

Terzić nije završio u Milanu, a mogao bi u Londonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 16:37

Bivši strateg Borusije Dortmund ozbiljan kandidat za klupu Vest Hema

Promovisao je Vest Hem krajem maja ove godine Đulena Lopetegija kao naslednika Dejvida Mojesa, a sijaset pojačanja koja mu je klub doveo za 144.000.000 evra, pokazalu su da Čekićari i te kako veruju španskom stručnjaku. Ipak, rana faza sezone u Premijer ligi pokazala je sve mane 58-godišnjeg stručnjaka koji bi uskoro mogao da dobije zahvalnicu.

Vest Hem je počeo sezonu prilično jalovo, dobio je samo dve od uvodnih osam ligaških utakmica, odbrana mu je jedna od slabijih u Premijer ligi. Nije zanemarljivo ni maltretiranje koje mu je Liverpul priredio na Enfildu u Liga kupu krajem septembra. Stoga, Florijan Pletenberg sa nemačkog Sky Sporta donosi informaciju da je londonski klub već naciljao zamenu za Španca i da je reč o Edinu Terziću.

Sećaju se u istočnom londonu čoveka koji je od 2015. do 2017. bio asistent Slavenu Biliću. U međuvremenu je Terzić počeo da gradi samostalnu karijeru u Borusiji Dortmund sa kojom je proteklog jula igrao i izgubio finale Lige šampiona od Real Madrida.

U međuvremenu se rastao sa Milionerima i od tada nije imao angažman, iako ka je nedavno kontaktirao Zlatan Ibrahimović koji ga je video kao potencijalnu zamenu za Paula Fonseku. Ipak, Portugalac je opstao na klupi Rosonera, a Terzić ostao nezaposlen.

Šansa se otvara u engleskoj prestonici nakon što je Vest Hem napravio znatno lošiji start sezone u odnosu na prošlu sezonu. Tada je nakon 8. rundi imao 14 bodova i zauzimao je sedmo mesto, a danas ih ima osam i tek je 15. Pritom je uprkos rano vođstvu u poslednjem meču ubedljivo poražen od Totenhema (4:1).


tagovi

Edin TerzićVest Hem

Ostale vesti


Najviše komentara