Isključenje Severine (©Starsport)
Isključenje Severine (©Starsport)

Sudijska ekspertiza: Severina nije zaslužio crveni

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 20:58

„Nije bilo u skoku, niti je bilo intenziteta“, kaže Zdravko Jokić

Super korektan derbi, bez nekih spornih detalja sve do 74. minuta kada je sudija debitant Pavle Ilić pokazao crveni karton Ksanderu Severini.

Ostao je Partizan da se grčevito brani posle toga i uspeo je da se odbrani (2:2). Sudijski ekspert na Areni sport Zdravko Jokić, nekada ugledni arbitar, ocenio je da Ilić nije trebalo da pokaže drugi žuti karton fudbaleru crno-belih.

Izabrane vesti

„Igrači padaju, nije skok u pitanju, a ni sudija nije bio baš toliko blizu. Svi se pitamo šta se desilo, kako je došlo do faula, a čim se pitamo i dugo gledamo snimak, znači da nije jasno. Drugi žuti karton, pogotovo na derbiju, mora da bude vidljiv za sve na stadionu, da niko ne postavlja pitanje šta se dogodilo. To ovde nije bio slučaj. Mislim da je ovde moglo da prođe bez kartona. Nama su na predavanjima govorili da karton mora „sam da izađe iz džepa“, istakao je Jokić.

Nekih drugih baš spornih situacija nije bilo. Malo su se crno-beli bunili kod prvog primljenog gola da je Natho bio fauliran, ali...

„Na snimku se vidi da Natha s leđa sa obe ruke gura – Kalulu“.

Da li je Hvan zaslužio crveni karton za obaranje Kalulua s leđa u kontri? Jokić smatra da nije.

„Dobra odluka sudije da bude samo žuti karton. Mora da se gleda kontrola lopte, raspored ostalih igrača. Ne može da se kaže da je fudbal Partizana imao očiglednu priliku za postizanje gola“.

Kod velike šanse Đige, koju je Jovanović odbranio, postavljalo se pitanje da li je u nastavku akcije trebalo da bude dosuđen penal za Zvezdu.

„Igrači Zvezde su više reagovali tu tražeći da je gol, da je lopta prešla gol-crtu. Klizeći start koji je potom usledio je bio za prekršaj, ali kada se zaustavi snimak vidi se da je lopta tada već bila van terena, a u tom slučaju faula nema“, istakao je Zdravko Jokić.


tagovi

Zdravko JokićFK PartizanFK Crvena zvezda172. večiti derbiMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara