Slavlje Orlova na Lužu (©Reuters)
Slavlje Orlova na Lužu (©Reuters)

Srbija oduševila ex-YU, Baždarević: Samo Francuska ima napad kao Srbija, vidim vas u top osam u Kataru

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.11.21. | 09:43

“Kunem ti se, sine moj, srećan sam zbog Srbije“, dodaje Ćiro Blažević

Srbija u euforiji, a bivši zemljaci iz vremena SFRJ impresionirani igrom Piksijevih Orlova. Mehmed Baždarević i Miroslav Ćiro Blažević u prvi plan ističu da je Dragan Stojković probudio veru u taboru reprezentacije, mada ovaj prvi dodaje: ima i do kvaliteta igrača. Tolikog da Baždarević u intervjuu za Blic otvoreno kaže da Srbiju vidi u četvrtfinalu Mundijala u Kataru.

Izabrane vesti

Napravil su veliku stvar. I, iskren da budem, za mene ovo nije iznenađenje. Možda jeste iznenađenje da se pobedi Portugalija u Lisabonu, međutim, to nije ona Portugalija koju svi pamtimo. Malo koja svetska reprezentacija je u stanju to napraviti. Ali, kod vas se videlo da to možete... Ja sam od prvog dana, od prvog meča, video da Srbija ima potencijal. Istina je da su se usput kockice slagale, da je bilo i malo sreće, ali to vam je fudbal“, kaže Baždarević za Blic.


Bivši reprezentativac stare Jugoslavije ističe da Srbi tek treba da shvate koliko su u stari dobri.

Prvo morate da se priviknete na to da imate dobru reprezentaciju, baš, baš dobru. Ne znam zašto vam je to čudno? Srbija sada ima 20 i više fudbalera za koje možemo da kažemo da su klasa. Ovde sam imao sukob sa francuskim novinarima, kada sam im rekao da samo Srbija ima tri kvalitetna špica kao i Trikolori: Mitrovića, Vlahovića i Jovića. To je retkost i blago. Morate da se priviknete da druge reprezentacije sada u vama vide opasnog rivala, ekipu koja može da ih izbaci u kvalifikacijama, da ih eliminiše na Svetskom prvenstvu... Nemojte samo vi da mislite kako ćemo sa ovima, kako sa onima... Ako nastavite ovim putem i ako ostavite Piksija da radi svoj posao, vidim vas među osam u Kataru. Nije to ništa čudno, navikavajte se na takve stvari“.

Znači li to da bi Srbija mogla da od Hrvatske preuzme dominantan položaj na Balkanu?

Takvi smo mi na ovim prostorima, odmah bismo do kraja. Morate čvrsto da ostanete na nogama. Hrvatska je dugo radila da bi postala vicešampion sveta. Nije se dogodilo preko noći... Dobri ste, ali mislim da je prerano da se priča da ste bolji od Hrvatske. O tome i često govorimo, volimo da preskačemo stepenice. Mundijal u Kataru je lepa prilika da se pokažete i dokažete“.

Za kraj, Baždarević konkretno o pojedincima u srpskom timu...

Ima ih dosta. Sviđa mi se Tadić i njegovi mangupski potezi. Jednom loptom može da promeni sve. Mali Sergej iz Lacija je takođe čudo, biće igračina. O Kostiću se malo priča, ali je on čovek zadatka. Pozadi imate Milenkovića i Pavlovića, koji mogu da postanu veliki igrači. O napadačima sam već pričao. Međutim, na prvom mestu morate da ostanete tim“.

Legendarni Ćiro Blažević u svom stilu za Kurir kaže...

Kunem ti se, sine moj, srećan sam zbog Srbije! Srbija je tamo gde joj je i mesto, na najvećoj fudbalskoj mapi sveta“, priča Ćiro, a u šaljivom tonu nastavlja i na pitanje o prvoj zvezdi srpskog tima.

“Pitaš me ko je najbolji? Jeste, da ti odgovorim i kažem jedno ime, a onda se ostala trojica ili četvorica naljute. Pa da kažu: ’Vidi ga ovaj Ćiro, j..o mu ja mater!’. Kolektiv sine moj, svi dišu kao jedan. Ali hajde, da ti odgovorim. Ko je najbolji? Piksiiii... Piksi!!! Piksi vas je složio! Učitio je da vi Srbi opet izgledate moćno“.



tagovi

Mehmed BaždarevićMiroslav BlaževićMiroslav Ćiro Blažević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara