©Reuters
©Reuters

Slamka spasa u ruci legende: Baraha da oživi karijeru, Valensija da opstane u Primeri

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.02.23. | 13:41

Pomoćnik u stručnom štabu će mu biti nekadašnji saigrač i još jedan legendarni fudbaler Karlos Marčena

Đenaro Gatuzo nije uspeo uprkos svom temperamentu, pa ni njegov trenutni naslednik Salvador Gonzales Voro, pa će uprava Valensije spas pokušati da pronađe u trećem šefu struke u ovoj sezoni. Legendarni as kluba sa Mestalje, Ruben Baraha, dobio je priliku da pokuša da sačuva tim u Primer u finišu sezone.

Baraha je igrao tačno 10 godina za Valensiju i odigrao 364 utakmice u svim takmičenjima, uz 57 postignutih golova. Trenerskim poslom se bavi od 2011. godine, kada je prvo bio pomoćnik u Atletiko Madridu, a potom radio u omladinskom pogonu Valensije. Prvi samostalan posao imao je u Elčeu, a zatim je vodio Rajo Valjekano, Hihon, Tenerife i Saragosu.

Izabrane vesti

Najduže se zadržao u Hihonu i Elčeu, koje je vodio na po 34 utakmice, dok je na tenerifama radio šest meseci. Svi ostali pokušaji su bili znatno kraći, baš kao i poslednji u Saragosi, gde se zadržao od kraja avgusta do početka novembra 2020. godine, ostvarivši samo dve pobede na deset utakmica.

Baraha nije imao klub od 9. novembra 2020. godine, što jasno pokazuje koliko se uželeo fudbala, ali i da mu je ovo idealna prilika da oživi trenersku karijeru. Pomoćnik u stručnom štabu će mu biti nekadašnji saigrač i još jedan legendarni fudbaler Karlos Marćena.



tagovi

Ruben BarahaKarlos Marćena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara