Ajmerik Laport (©Reuters)
Ajmerik Laport (©Reuters)

Skuplja se novac za Kejna: Laport može da ide za 70.000.000 evra, čekaju se Juve i Real

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 10:13

Građani rešeni da presele napadača Totenhema u svoje redove, pa bi ceh mogao da plati španski reprezentativac

Stigao je Džek Griliš za 117.000.000 evra, ali Mančester Siti ne odustaje ni od Harija Kejna. Iako će mu za kapitena Engleske biti potrebno najmanje 150.000.000 evra. Deo novca mogao bi da sakupi prodajom Ajmerika Laporta, tvrdi Dejli Mejl. Interesovanje su pokazali madridski Real i Juventus.

16.00: (1,15) Mančester Siti (8,50) Norič (15,0)

Izabrane vesti

Od kako je u klub došao Ruben Dijas, Laport je pao u drugi plan. Pritom je i Džon Stouns vaskrsao i odigrao sezonu karijere. Zaradio je i novi ugovor. Sve to bacilo je senku na Baska, a nisu mu ni česte povrede pomogle. Uprkos solidnim izdanjima u dresu reprezentacije Španije na Evropskom prvenstvu, ostao je treća opcija Pepa Gvardiola za mesta u srcu odbrane iza Engleza i Portugalca.

Zbog toga je navodno izrazio nezadovoljstvo, te su dve strane i pre početka letnje pijace i njegovih nastupa na Euru sele za sto. Postigle su i dogovor. Siti mu neće stajati na putu ukoliko na adresu kluba stigne adekvatna ponuda - Laport može da ide za 70.000.000 evra.

Stigao je za nešto više od 66.000.000 evra pre tri i po godine iz Atletik Bilbaa. Samo u sezoni 2018/19 je bio standardan. U naredne dve se mučio sa povredama, te je sakupio svega 47 takmičarskih nastupa u dresu Građana. Gvardiola je priznao da je klub saopštio nekolicini zvezda da mogu da idu u slučaju pravih ponuda. Spekulisalo se da je među njima Bernardo Silva, sada se čini da je u tom košu i Laport.

Siti bi bez problema "preživeo" odlazak novopečenog reprezentativca Španije. Gvardioli bi kao opcije ostali Nejtan Ake i mladi Luk Mbete. Pritom su na štoperskim pozicijama u njegovom sistemu već igrali i Fernandinjo i Rodrigo.

Dva kluba su već neko vreme zainteresovana za njegove usluge. Juventus ga prati mesecima, ali je pitanje da li može da izađe u susret zahtevima prvaka Engleske. Sa druge strane, Real u poslednja tri prelazna roka nije trošio novac, ostao je bez dva ključna defanzivca i utisak je da bi mogao sebi da priušti pojačanje sa Etihada.

Građanima je potreban novac za još jedno veliko pojačanje. Izdvojili su rekord kluba za Griliša, ali bi i da ga obore u ekspresnom roku. Za Kejna su navodno nudili 120.000.000 evra, Totenhem traži između 150.000.000 i 180.000.000. Iako nema sumnje da bogati vlasnici mogu da izdvoje taj novac, potrebno je ispoštovati finansijski fer plej, s obzirom da je Siti imao problema u prošlosti. Jasno je da sada mora da vodi računa.

Ovog leta je od prodaja već prihodovao 38.800.000 evra, a oslobodio se i plata nekolicine prvotimaca poput Anhelinja, Serhija Aguera i Erika Garsije. Jasno je ipak da će u kasu morati da se slije značajna svota, kako bi u klub stiglo još jedno kapitalno pojačanje.


tagovi

Ajmerik LaportMančester SitiReal MadridJuventusHari Kejnletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Man. Siti
Juventus
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara