Jan Karlo Simić i Majk Menjan (©Reuters)
Jan Karlo Simić i Majk Menjan (©Reuters)

Simić definitivno ide iz Milana: Nije hteo u Seriju C za 300.000 evra, učiće od Vertongena

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 20:05

Anderleht utanačio sve detalje oko kupovine srpskog štopera sa Rosonerima

Kada je sredinom decembra prošle godine ušao sa klupe i na debiju postigao gol protiv Monce, delovalo je da je budućnost Jan Karla Simića na San Siru. A, samo šest meseci kasnije srpski defanzivac napustiće Milan.

Više dileme gotovo ni da nema. Pouzdani fudbalski insajderi Mateo Moreto i Fabricio Romano javljaju da su posle višednevnih pregovora Anderleht i Milan postigli dogovor o transferu 19-godišnjeg Srbina. Prema njihovim informacijama, Rosoneri će od prodaje inkasirati 3.000.000 evra fiksno, a zadržaće i 20 odsto novca od naredne prodaje, dok će Simić potpisati četvorogodišnji ugovor sa belgijskim velikanom. Sve pošto nije uspeo da dogovori produžetak saradnje sa Milanom.

Izabrane vesti

Obe strane su ga želele, ali u Milanu očigledno nedovoljno. Ili makar nisu previše verovali u njega, pošto Danijele Longo sa Kalčomerkata, dobro upućen u dešavanja na San Siru, tvrdi da je italijanski klub mladom štoperu ponudio ugovor vredan 300.000 evra po sezoni, a osim finansija, Simiću se nije dopala ni ideja čelnika kluba da ga proslede u Milan Futuro, koji će naredne sezone nastupati u trećem rangu tamošnjeg fudbala (Serija C)…

Kada je postalo jasno da do nastavka saradnje neće doći, na San Siru su odlučili da stave momka poniklog u Štutgartovoj akademiji u izlog. Spekulisalo se o interesovanju Fulama i Bornmuta, javio se i Fajenord, ali je na kraju pobedu odneo Anderleht.

Belgijski velikan je ovog leta prodao Zena Debasta Sportingu za 15.500.000 evra te bi Simić trebalo da ima zagarantovanu minutažu, ali i priliku da stiče iskustvo uz Jana Vertongena, koji je nedavno produžio ugovor sa klubom na još jednu sezonu…

U Milan je stigao pre dve sezone iz mlađih kategorija Štutgarta za 1.000.000 evra i za prvi tim Rosonera odigrao šest utakmica.


tagovi

AnderlehtMilanJan Karlo SimićtransferiTransferi uživoLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara