Šerif čeka debi u Senegalu: Nisam molio da dođem, dokazao sam se - zato sam i pozvan

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 09:13

"U selekciju sam stigao sa gvozdenim mentalitetom", poručuje napadač crveno-belih

Poziv u državni tim nije bio samo kruna sezone za napadača Crvene zvezde Šerifa Endijajea, već i čitave dosadašnje karijere. Neumorni Senegalac, koji je u crveno-belom dresu trpeo zaslužene kritike zbog prvog dela sezone, potom i dobio pohvale za nastupe tokom proleća.

Sad nestrpljivo čeka priliku da debituje kod Alijua Sisea, i poručuje da je spreman da zaigra na svakoj poziciji u timu i odgovori na zahteve koje pred njega postavi selektor.

Izabrane vesti

Senegalce očekuju dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, prvo 6. juna protiv DR Konga u Diamniadiju, a potom i sa Mauritanijom u Muakšnotu, tri dana kasnjije.

"Bilo da igram napadača, veznog, defanzivca ili čak golmana, spreman sam. Nisam molio da dođem ovde u reprezentaciju. Dokazao sam se, zato sam i pozvan", rekao je Šerif tamošnjim predstavnicima medija.

Snažni napadač sada na delu želi da pokaže koliko vredi i zasluži neke buduće pozive.

"Da biste ostali u reprezentaciji, morate da radite. Nema vremena za gubljenje. Daću sve od sebe da iskoristim minute koje imam na terenu šansu koja mi se ukazala. U selekciju sam stigao sa gvozdenim mentalitetom. Došao sam ovde da pomognem timu da ostvari svoje ciljeve. Dobio sam priliku da budem ovde, tako da ne želim da napustim grupu".

Oko sebe ima grupu odličnih igrača, iz najjačih evropskih liga, ali čvrsto veruje u svoje kvalitete.

"Ne fokusiram se na ono što drugi igrači rade. Ja sam Šerif Ndijaje, ovde sam da se dokažem. Reprezentacija je porodica, u istom smo brodu. Bilo da postignem gol ja ili neko drugi, glavno je da uzmemo bodove. Imamo dve važne utakmice za naš narod, za nas same. Ako budemo imao priliku da postignemo gol, uradiću to, u suprotnom ću sve učiniti da to uradi neko drugi iz tima", poručio je Šerif.

Endijaje je prošlu sezonu u crveno-belom dresu okončao sa 15 postignutih golova, a 14 je postigao u drugom delu sezone.


tagovi

Šerif Endiajereprezentacija SenegalaSenegal

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara