Ronaldo, ne brini, ima ko da te nasledi! Portugalci omladinski šampioni Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.07.18. | 21:49

U spektakularnom finalu EP, Portugalija posle produžetaka pobedila Italiju sa 4:3

Kakav fudbal, strašan fudbal! Omladinci Portugalije novi su prvaci Evrope, pošto su u finalu kontinentalnog šampionata u spektakularnom meču u finskoj Seinajoki posle produžetaka pobedili Italiju sa 4:3.

Posle 90 minuta bilo je 2:2, a Azurini su uspeli da se vrate iz mrtvih jer su imali dva gola zaostatka, ali su ih Portugalci u produžecima ipak dokusurili.

Izabrane vesti

Pamtiće se da je gol vredan evropske titule postigao Pedro Korea - napadač Deportiva iz La Korunje je u 109. minutu iskoristio pad koncentracije umorne italijanske odbrane i zatresao mrežu.

Ali, ovo je bio golgeterski obračun dvojice klinaca pred kojima je svetla budućnost. Mojse Kean, biser Juventusa, postigao je dva gola za Italiju i doneo produžetke iako su svi već mislili da je gotovo.

Za samo dva minuta, u 75. i 76, momak koji je prošle sezone bio na pozajmici u Veroni doneo je Italiji izjednačenje, a Portugalce privremeno bacio u stanje šoka.

Ipak, i Porugalija ima čemu da se nada u budućnosti, a to joj je dokazao momak koji nosi dres B tima Benfike. Žoao Filipe, skraćeno Žota, načeo je Italijane u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a onda je i u 104. minutu pogodio za vođstvo od 3:2.

Strelac drugog pogotka na meču za Portugalce bio je Fransisko Trinsao u 72. minutu. Delovalo je da će to biti dovoljno za pobedu i titulu.

Čak tri pogotka su viđena u produžecima, a nakon gola Žote, Đanluka Skamaka, fudbaler Sasuola je izjednačio u 107. minutu. Međutim, samo dva minuta kasnije, nade Italije “ubio” je Korea.

Foto: Printscreen


tagovi

EP za omladincePortugalItalijaMojze Ken

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara