Milan Rastavac (©Starsport)
Milan Rastavac (©Starsport)

Rastavac krije ko ima virus korona pred važan meč u Grčkoj

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.01.22. | 11:40

Strateg Asterasa nije želeo da otkrije koja petorica igrača su zaraženi uoči okršaja sa OFI Kritom (18.30), direktnim rivalom u borbi za plej-of Superlige

Nekadašnjeg stratega Radničkog iz Niša i Ksantija, a sada šefa stručnog štaba Asterasa, Milana Rastavca, muče ozbiljni kadrovski problemu uoči važne utakmice sa OFI Kritom (18.30) u šampionatu Grčke. Petorica prvotimaca mu je zaraženo virusom korona, a kako pišu grčki mediji, on i klub su rešili da sakriju njihova imena.

Možda je reč o taktičkom potezu, pošto OFI dolazi u goste, pa Asteras ne mora da prijavi igrače do nekoliko sati pre utakmice, pa je Rastavcu bio cilj da pokvari rivalu pripremu za meč. Ipak, veća je verovatnoća da su se u klubu nadali da će se ispostaviti za fudbalere da su bili „lažno pozitivni“, odnosno da će oni posle ponovljenog testiranja na dan utakmice da dobiju zeleno svetlo.

Izabrane vesti

Kako bilo, ni grčki mediji nisu mogli ni da nagađaju u kakvom sastavu će Asteraas da izađe na megdan OFI Kritu, u meču koji bi naposletku mogao da odredi učesnika u plej-ofu Superlige Grčke.

Tamo će samo šest najboljih ekipa u ligi, a upravo ostrvljani uoči današnjeg gostovanja na početku 16. kola drže tu šestu poziciju. Imaju 22 poena iz 14 mečeva, dok je Asteras odigrao meč više, a sakupio je pet bodova manje.

18.30: (1,95) Asteras (3,35) OFI Krit (4,20)

Rastavac je prošle sezone uspeo da uvede Asteras u plej-of, ali tamo nije mogao da dođe do nekih značajnijih rezultata i ostao je bez plasmana u Evropu. Želja svih u Tripoliju je bila da se ove sezone napravi iskorak, ali za sada ne ide sve po planu.

Tim sa Peloponeza je pretrpeo neke od poraza koje prosto nije smeo, poput onih od Levadijakosa i Lamije sa po 1:0, ili početkom sezone od Volosa sa 2:1. Time je poništio neke dobre utakmice, poput one u novembru, kada je savladao Atromitos sa 6:2.

Ostaje među navijačima Asterasa žal za neosvojenim bodom u poslednjoj utakmici, odigranoj 19. decembra sa PAOK-om u Solunu. Gosti su poveli, pa posle preokreta PAOK-a stigli do 2:2, ali su crno-beli na kraju osvojili sva tri poena golom Jasmina Kurtića u 90. minutu iz penala, drugog na tom meču za domaćina.

Samo dan kasnije je OFI stavio tačku na polusezonu poduhvatom u Atini. Preokrenuo je protiv AEK-a i trijumfovao sa 2:1. Imao je doduše i sreće, pošto su Atinjani u 87. minutu imali jedanaesterac, ali ga Amrabat nije iskoristio.

Na Kritu je Asteras gostovao u septembru, a meč je završen bez golova. Tako je OFI uspeo da prekine seriju od tri uzastopna poraza protiv Rastavca. Doduše, nije mu dao gol od 2019. godine.

Zanimljivo, tokom decembra je na treninzima koje je držao Rastavac redovan gost bio šef stručnog štaba Krupe, lidera Prve lige Repiblike Srpske, Vladimir Ilić. Ovaj 23-godišnji trener se nedavno upisao da polaže za profi-licencu, a obavezan period školovanja uz neki tim je „odradio“ u Tripoliju.

Sjajno iskustvo. Boravio sam u Grčkoj 15 dana, pratio treninge, upijao znanje. Pogledao sam i dva prvenstvena meča, Asteras je klub koji je konstantno u sredini tabele, no uslovi za rad, trening centar, sve je na vrhunskom nivou. Trener je Milan Rastavac i ovim putem želim da mu se posebno zahvalim“, kazao je Ilić za bosanske medije.

-----------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------

GRČKA 1 – 16. KOLO

Utorak

16.15: (1,80) PAS Janjina (3,45) Jonikos (4,80)

18.30: (1,95) Asteras (3,35) OFI Krit (4,20)

Sreda

16.15: (2,35) Atromitos (3,30) Volos (3,05)

16.15: (6,00) Lamija (3,80) AEK Atina (1,60)

18.30: (1,30) PAOK (5,20) Panetolikos (11,0)

18.30: (10,0) Apolon Smirnis (5,10) Olimpijakos (1,32)

20.30: (2,20) Panatinaikos (3,05) Aris (3,70)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Grčka 1Milan RastavacAsterasOFI Krit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara