(©Starsport)
(©Starsport)

Rafalna paljba Zmajeva za zimovanje u gornjem delu tabele

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.12.21. | 16:48

Voždovac na Krovu bolji od Metalca – 5:2

Velike oscilacije imao je Voždovac od početka sezone. Promenio je i trenera negde na polovini trke, ali je i pored toga ustajao i padao, nizao pobede i poraza.

Danas kada se upravo na voždovačkom Krovu spuštala zavesa na jesenji deo polusezone Zmajevi su poleteli, srušili su Metalac, ispalili ceo rafal u mrežu slabašne ekipe iz Gornjeg Milanovca i sebi obezbedili zimovanje u gornjem domu tabele – 5:2.

Izabrane vesti

Voždovac će proleće dočekati kao šesti tim Srbije, a ono što je još bitnije, samo bod ima manje od Vojvodine koja je na četvrtom mestu. A, ta pozicija broj četiri vodi u Ligu Konferencije, tako da Zmajevi imaju osnova da sanjaju tokom zimskog sna istorijski iskorak na međunarodnu scenu.

Metalac je imao očajnu jesen. Bio je daleko od igara od pre godinu dana kada je bio hit prvog dela prvenstva. Timu iz Gornjeg Milanovca nije pomogla promena trenera, kako je gurao kroz celu polusezonu, tako je i završio – porazom.

Držali su se gosti do kraja prvog poluvremena, imali su 1:1 posle 45 minuta igre, ali u nastavku im se sve raspalo u samo dva minuta. Prvo je Purtić u 51. minutu doneo vođstvo Voždovcu, a samo minut kasnije je Vujnović povećao na dva razlike (3:1) i time suštinski prelomio utakmicu.

Posle toga su spušteni gardovi i zaigralo se totalno otvoreno na obe strane. Dao je Voždovac ukupno pet komada, a mogao je još neki. Defanziva Metalca se totalno prosula, lopta je samo zujala ka golu i oko njega.

Imali su i Milanovčani kolosalnu šansu u 90. minutu da ublaže poraz, ali je Šarić sa peterca umesto u praznu mrežu poslao loptu preko prečke.

Na kraju pet golova i pet različitih strelaca za Zmajeve Aleksandra Linte. Tačno da im bude krivo što je kraj polusezone baš sada…

SRBIJA 1 - 21. KOLO

Sreda

Čukarički - Radnički Kragujevac 2:0 (0:0)

/Jovanović 62, Kopvač 82/

Četvrtak

Proleter NS - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Ninković 5, Tomović 20/

TSC - Crvena zvezda 2:3 (2:2)

/Banjac 7, Stanojlović 18 - Ivanić 15, Pavkov 32, 55/

Subota

Partizan - Kolubara 1:0 (0:0)

/Menig 67/

Novi Pazar - Vojvodina 1:1 (0:0)

/Ratković 66 - Bastajić 58/

Napredak - Spartak 1:0 (0:0)

/Đuričković 70/

Nedelja

Radnik – Mladost 0:2 (0:1)

/Bojović 34, Cvetković 66/

Voždovac – Metalac  5:2 (1:1)

/Milović 4, Purtić 51, Vujnović 52, Hajdin 64, Mašović 70 – Đurić 17, Grbović 67/



tagovi

fk voždovacMetalacSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara