Ismael Benaser (Reuters)
Ismael Benaser (Reuters)

Prva od tri januarske recke štiklirana: Benaser pristao na produžetak ugovora, a Milan da mu plaća 4.000.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 21:20

Sada Maldiniju i Masari ostaje da izdejstvuju produžetak saradnje Olivijea Žirua i Rafaela Leaa

Poučen pređašnjim greškama, propuštanjem pravih momenata za produžetak saradnje za važnim fudbalerima, odnosno neuspešnim cenkanjem, Milan je je odlučio da promeni ploču. Ne želi šampion Italije da mu se ponove slučajevi Donaruma, Kesi i Čalhanoglu, a u toj nameri u klubu su shvatili da ponekad moraju da izvuku i nešto više novca iz kase od planiranog.

Posle dužeg natezanja, klub je ubedio Isamela Benasera da produži ugovor, ili je možda ispravnije reći da su Alžirac i njegov zastupnički tim ubedili Rosonere da pristanu na traženih 4.000.000 evra po sezoni. Od dolaska iz Empolija pre tri i po godine za 17.200.000 evra, Benaser je značajno unapredio svoje mogućnosti i prerastao paltu od 1.500.000 evra. Milan se spremao da svom vezisti duplo poveća zaradu kako bi mu produžio ugovor sa završetkom 30. juna 2024. godine, ali momak iz francuskog Arla je želeo više - celih 4.000.000.

Izabrane vesti

Natezanje je počelo, trajalo mesecima, a ono što su Paolo Maldini i Frederik Masara uspeli da urade, jesete da izdejstvuju da plata ne bude 4.000.000 fiksno, već da Alžirac može da zaradi taj novac ukoliko ispuni dogovorene bonuse. Milan se ipak nije usrećio sa visinom otkupne klauzule koja će ostati identična kao i u prethodnom ugovoru - ko ponudi 50.000.000 moći će da vodi Benasera, naravno pod uslovom da on to želi.

Tako je Milan štiklirao prvu od tri predviđene januarske recke. Sada mu ostaje da produži saradnju sa Olivijeom Žiruom i izvesno najteži posao, blindiranje zlatne koke Rafaela Leaa.


tagovi

Ismael Benaserac milanMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara