©Reuters
©Reuters

Prva nemačka provera neuspešna, Nagelsman nervozan na deset dana pred otvaranje

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 22:53

Ukrajinci remizirali u Nirnbergu protiv domaćina predstojećeg Evropskog prvenstva

Kompletna nemačka javnost zapala je u euforiju krajem marta kada je Elf trijumfovao protiv Holandije i Francuske i tako prvi put posle više godina ustrepereo srca navijača. Nadali su se navijači na stadionu Maks Morlok u Nirnbergu da će njihovi ljubimci nastaviti trijumfalan niz i napraviti dobru uvertiru za Evropsko prvenstvo. Umesto tečne igre i trijumfa, "počašćeni" su utakmicom siromašnom izglednim prilikama za gol, a ukrajinski defanzivni blok ispostavio se nepremostivom preprekom za Nemce.

Antolij Trubin se ispostavio herojem pripremne utakmice, pošto je u drugom minutu nadoknade odbranio udarac Deniza Undava u situaciji jedan na jedan i tako održao 0:0 za tim Serhija Rebrova. Još samo deset dana imaće po završetku utakmice vidno nervozni Julijan Naglesman da ispegla mane u igri prevashodno na protivničkoj polovini, a jasno je da će Nemce u prvom kolu protiv Škotske 14. juna takođe sačekati tim kom će jedini cilj biti da se rezultat na semaforu ne promeni. U tu svrhu trostruki evropski šampioni odigraće još jedan pripremni duel, a na Borusija Park u Menhengladbah stže Grčka (petak, 20.45).

Izabrane vesti

Želeo je selektor Nemačke da na delu vidi što više igrača, ali je jasno da to nije bio jedini razlog što je napravio petostruku izmenu u poluvremenu. Igrači poput Ilkaja Gundogana, Florijana Virca, Kaija Haverca, Džamala Musija odigrali su samo prvi deo, a iako su to sve odreda zastrašujuća imena i imaju zacimentirana mesta u starnoj postavi, na terenu stadiona otvorenog pre 96 godina izgledali su prilično neproduktivno.

Možda je i najbolji utisak u nemačkom timu ostavio 22-godišnji Maksimiljan Bejer. Napadač Hofenhajma dao je 16 golova u Bundesligi ove sezone, a odlične partije u dresu tima iz Zinshajma krunisao je pozivom u državni tim. Bejer je ušao u igru na pola sata pred kraj i najviše unapredio igru Nagelsmanove ekipe. Odmah po ulasku u igru pogodio je stativu, a nedugo zatim naterao Anatolija Trubina da vrhovima prstiju loptu pošalje u korner.

Golman Benfike pokazao je da Ukrajina ima dva odlična golmana. Andrij Lunin će nesumnjivo biti prvi golman na Evropskom prvenstvu, ali je jasno da Rebrov može da se pouzda i u Trubina. Biće nekadašnji čuvar mreže Šahtjora verovatno jedan od najkvalitetnijih drugih golmana na prvenstvu.

Pollednjih 20 minuta odigrao je i nesuđeni reprezentatativac Srbije Aleksandar Pavlović i tako debitovao za selekciju koju je nažalost izabrao, a šansu da se nametnu Nagelsmanu za ozbiljniju ulogu čini se da nisu iskoristili Robin Koh, Paskal Gros, Robert Andrih... Maksimiljan Mitelštat je odigrao bolje i bio jedna od svetlijih tačaka. Crvene lampice možda još ne moraju biti upaljene, ali je jasno da jednom od najvećih favorita sitno odbrojava do starta turnira. Vreme za vađenje fleka ima, ali minimalno.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Nemačka - Ukrajina 0:0


tagovi

Fudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija Ukrajine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara