""
""

Pršić očekuje Ruse u polufinalu: Igraju loše, ali tek sada slede pravi mečevi za njih

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.16. | 16:22

"I dalje mi je teško da opišem osećaj posle ovakvog uspeha. Polufinale, pred našom publikom i na način kakav se ne viđa u našem sportu, pogotkom tri stotinke pre kraja... Ne, to je jednostavno nemoguće dočarati rečima", kaže srpski reprezentativac

Noć u taboru srpske futsal reprezentacije sasvim izvesno je protekao bez sna, jer je trebalo i trebaće dosta vremena da se slože utisci posle istorijskog trijumfa nad Ukrajinom u Beogrdskoj areni.

Izabrane vesti

Ipak, pripreme za polufinalni meč već moraju da počnu, a dobiće na intezitetu kada se bude znalo ime rivala.
"I dalje mi je teško da opišem osećaj posle ovakvog uspeha. Polufinale, pred našom publikom i na način kakav se ne viđa u našem sportu, pogotkom tri stotinke pre kraja... Ne, to je jednostavno nemoguće dočarati rečima. Posebno mi je drago što je baš Simić rešio utakmicu. Zaslužio je to. I protiv Portugala je dao gol u poslednjem minutu, ali to je već stara priča. Ovo što je uradio protiv Ukrajine je mnogo značajnije, koncentracija i volej u poslednjoj sekundi, za sva vremena i televizijske špice", rekao je Marko Pršić.

Iako su u igri bili i produžeci, Orlovi nijednog trenutka nisu želeli da kalkulišu.
"Videlo se da su oba tima želela da pobede do poslednjeg trenutka, da niko nije kalkulisao, nije čekao produžetke. U poslednjem minutu je bilo prilika na obe strane. Samo u poslednjih deset sekundi su bila dva pokušaja ka golu. Ukrajinci nisu pogodili, mi jesmo i izbegli smo produžetke. Mada, i da je došlo do toga siguran sam da bi slomili njihov otpor jer smo delovali za nijansu svežiji".

Pršić je na delu mogao da se uveri koliki je majstor Rikardinjo.
"U šoku sam bio šta je čovek uradio. Kao da sam zaspao na sekund i potom ga video u sledećem trenutku ispred sebe kako prima loptu na grudi i daje gol. Neverovatno. Posle mi je prolazilo kroz glavu samo to da zbog tog gola ne odemo na Špance u četvrtfinalu, ali je Rajčević, hvala Bogu, zatresao mrežu. Na kraju, Rikardinjo je dao neverovatan gol, ali smo mi slavili. A, videli smo juče kako mu je skandirano u „Areni“ i da se vraćao na teren posle utakmice, kao i da je bilo i suza. Zaslužio je to. Sinoć smo ga sreli i u hotelu, još je bio pod utiskom toga što je cela dvorana navijala za njega. On je pravi profesionalac i dobar čovek. Poznata je ona priča da kao klinac nije dobio autogram koji je mnogo želeo i da sada, kada je postao velika zvezda, ne želi da drugi dožive tako nešto od njega. Zbog toga je u stanju i da izađe iz autobusa kada ga neko pozove za slikanje i fotografisanje".

Rusija ili Azerbejdžan?
"Verujem da će Rusi to da dobiju. Činjenica je da igraju loše i da se od njih očekivalo mnogo više, bez obzira na to što su osvojili prvo mesto u grupi C, ali tek sada slede prave utakmice za njih", naglasio je Pršić.

(FOTO: Action images)


tagovi

marko pršićfutsalEP u fustalu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara