Fudbaleri Valensije (©Reuters)
Fudbaleri Valensije (©Reuters)

Protesti na Mestalji dok se nad Valensijom klati fenjer

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.10.24. | 13:24

Slepi miševi se nalaze na pretposlednjoj poziciji na tabeli Primere, a u goste im ovog ponedeljka od 21 časova dolazi poslednjeplasirani Las Palmas

Opšte rasulo na Mestalji. Nekadašnji dvostruki uzastopni finalista Lige šampiona, Valensija, iz godine u godinu beleži sve gore rezultate i trenutno se nalazi u zoni ispadanja. Štaviše, u ozbiljnoj je opasnosti da posle susreta sa Las Palmasom (ponedeljak, 21) u 10. kolu Primere padne na poslednju poziciju.

Osvojila je Valensija samo šest poena iz dosadašnjih devet utakmica, od čega dva u poslednja tri kola. U goste joj večeras dolazi jedini tim koji je lošije rangiran, Las Palmas, koji ima tri boda.

Međutim, tim sa Kanarskih ostrva stiže sa nekom novom energijom, pošto je tokom reprezentativne pauze promenjen šef stručnog štaba. Zbog loših rezultata Luisu Karionu je uručen otkaz, a na Mestalji će zvanično otpočeti „era Dijega Martineza“.

S druge strane, navijači Valensije priželjkuju da se što brže završi „era Pitera Lima“. Milijarder iz Singapura je 2014. godine kupio klub, najavljivao velike planove, ali ništa pametno nije sproveo u delo. Pogotovo u poslednjih pet godina je zapostavio Slepe miševe, koji su od redovnog učesnika Lige šampiona došli do toga da se bore za opstanak.


21.00: (1,65) Valensija (3,70) Las Palmas (6,75)


Ionako nervozni navijači su eksplodirali u poslednjih desetak dana, posle skandala koji se desio u Singapuru. Jedan Španac, koji je bio u Singapuru sa svojom ženom, zalepio je na kuću vlasnika Valensije papir na kojem je pisalo „Lime, odlazi“, posle čega je tamošnja policija uhapsila bračni par i držala ih u pritvoru punih sedam dana.

Vest o tome je procurela u španskim medijima, navijači Valensije su se razbesneli i organizovano stupili u protest. Iako su Dani i njegova žena pušteni da se vrate kući, protesti su se nastavili, a najnoviji je zakazan za večeras, sat vremena pre početka utakmice. U planu je da se ponovo blokiraju ulice oko stadiona, kako bi se poslala još jedna poruka rukovodstvu kluba da više nisu dobrodošli na Mestalji, a u te svrhe je odštampano čak 20.000 transparenata.

Kako li se sprema ekipa u ovakvoj situaciji zna samo Ruben Baraha. Legendarni vezista Valensije, koji se kao trener baš i nije dokazao, i sam se bori za opstanak na klupi. Ukoliko ne savlada Las Palmas, veoma je realno da mu bude ekspresno uručen otkaz.

Jedina dobra vest po Barahu je što mu se kapiten Hoze Gaja oporavio od povrede, tako da je u konkurenciji za večerašnju utakmicu. Medicinski tim je dao zeleno svetlo, a sad je na treneru Valensije da proceni za koliko minuta na terenu ima snage 29-godišnji levi bek. Njega nismo gledali nijednom od početka sezone, poslednju utakmicu je odigrao još u maju.


------------------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------


PRIMERA – 10. KOLO

Petak

Alaves – Valjadolid 2:3 (1:1)

/Martinez 6, Garsija 90+7 – Silja 17pen, Amala 72pen, Anuar 76/

Subota

Atletik Bilbao – Espanjol 4:1 (3:0)

/Vivijan 6, Injaki Vilijams 28, 30, Berenger 55 - Tehero 90+2/

Osasuna - Betis 1:2 (0:1)

/Toro 59 - Roke 7, Avila 73/

Đirona - Real Sosijedad 0:1 (0:1)

/Ojarsabal 44/

Selta - Real Madrid 1:2 (0:1)

/Svedberg 51 - Embape 20, 66/

Nedelja

Majorka - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Murići 76/

Atletiko Madrid - Leganes 3:1 (0:1)

/Serlot 69, 90+9, Grizman 81 - Neju 34/

Viljareal - Hetafe 1:1 (1:0)

/Komesanja 44 - Arambari 87 peral/

Barselona - Sevilja 5:1 (3:0)

/Levandovski 24pen, 39, Pedri 28, Pablo Tore 82, 88 - Idumbo 87/

Ponedeljak

21.00: (1,65) Valensija (3,70) Las Palmas (6,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraValensijaLas Palmas

Ostale vesti


Najviše komentara