(©MN Press)
(©MN Press)

Povratak Čika Crnog: Vermezović postaje direktor Partizanove škole

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 08:06

Nekadašnji trener crno-belih dogovorio povratak u klub

Pokrenut je točak velikih promena u Partizanu, koje će zvanično da krenu danas kada na Skupštini kluba u Zemunelu predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura budu razrešeni dužnosti.

Od tog momenta Rasim Ljajić će preuzeti vođenje klubom najpre kao prvi čovek radne grupe, a kasnije, najverovatnije u decembru, kao kandidat za novog predsednika Partizana.

Izabrane vesti

Neka kadrovska rešenja su već pripremljena, a jedno od njih je da će novi direktor Omladinske škole crno-belih biti Vladimir Vermezović. Nekadašnji igrač, pa kasnije trener Parnog valjka, kojI je 2004. godine doneo klubu zimovanje u Evropi posle duge, duge pauze, dogovorio je sve da se lati dužnosti kada zvanično budu krenule reforme na svim nivoima.

Istina, prvi poziv Vermezoviću uputio je Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, još prvog dana kada se vratio u svoju kancelariju u Humskoj 1. Tada je Čika Crni, kako je nekad bio nadimak bivšem treneru crno-belih, prihvatio da preuzme dužnost, ali tek kada se dogode velike promene u klubu.

Nakon toga je Vermezović imao sastanak i sa Rasimom Ljajićem, posle kojeg je defintivno rekao „da“ povratku u klub na vrlo bitnu i osetljivu funkciju, jer je „Zemunelo“, odnosno omladinska škola godinama, decenijama bila žila kucavica Partizana. Ali je počela da se gasi u poslednje vreme, pa je klub iz Humske došao u bizarnu situaciju da nekada „druga najbolja škola u Evropi posle Ajaksove“ mora da kupuje „bonus“ igrače od Napretka, Čukaričkog, Voždovca...

U dva mandata kada je bio trener Partizana, a prethodno je trenerski zanat pekao kao pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću, pa kao šef struke Teleoptika, Vermezović je lansirao plejadu mladih igrača: najpre Vukčevića, Rnića, Smiljanića, Drinčića, Babovića, Grubješića, zapaženu ulogu je imao Radović, dok su u drugom mandatu kod njega udarne igle tima bile Mitrović, Marković, Ninković, debitovao je Jojić...

Pored Vladimira Vermezovića očekuje se povratak u školu još jednog bivšeg asa, koji je godinama radio na stvaranju mladih igrača – Zvonka Varge.


tagovi

Vladimir VermezovićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara