Tim Hrvatske (©HNS/Twitter)
Tim Hrvatske (©HNS/Twitter)

Posle 10 meseci - reprezentativni fudbal: Hrvati u tri dana protiv evropskih i svetskih prvaka

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.08.20. | 16:19

Dva nova imena na spisku selektora Zlatka Dalića

Klupsku sezonu nismo još ni priveli kraju, a red je da se vratimo i reprezentativnom fudbalu. Na tako nešto podseća nas današnji spisak Zlatka Dalića za atraktivne mečeve reprezentacije Hrvatske sa Portugalijom i Francuskom u Ligi nacija.

Na Dalićevom spisku dva nova imena, Ivo Grbić, golman zagrebačke Lokomotive koji bi trebalo da se preseli u Atletiko u transferu vrednom 6.000.000 evra sa sve bonusima, te Marin Pongračić, defanzivac Volfzburga.

Izabrane vesti

Zanimljivo, tu je i Šime Vrsaljko, iako se on trenutno oporavlja od korona virusa. Ali suštinski, Dalić je na okupljanje pozvao najjače što ima.

Termin nije idealan jer će puno igrača praktično s odmora doći na okupljanje, no svi smo u istoj situaciji po tom pitanju. Protivnici ne mogu biti teži - dovoljno je reći da ćemo u tri dana igrati u gostima kod evropskih i svetskih prvaka. Maksimalno poštujemo Portugaliju i Francusku, ali imamo puno aduta i sigurno ćemo pokušati da prekinemo negativnu tradiciju koju imamo protiv obe ekipe. Videćemo u kakvom će ko stanju doći na okupljanje i prema tome se ravnati jer iako nam je rezultat u Ligi nacija važan, prioritet su nam zdravlje igrača i priprema za kvalifikacije za SP te potom EURO 2020“, rekao je Dalić.

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton), Ivo Grbić (Lokomotiva);

Odbrambeni fudbaleri: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletiko Madrid), Tin Jedvaj (Bajer Leverkuzen), Borna Barišić (Rendžers), Duje Ćaleta-Car (Olimpik Marselj), Dario Melnjak (Rize), Marin Pongračić (Volfzburg);

Vezisti: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barselona), Mateo Kovačić (Čelsi), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Lacio), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA);

Napadači: Ivan Perišić (Bajern), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Volfzburg), Bruno Petković (Dinamo);

Rezerve: Lovre Kalinić (Aston Villa), Marko Rog (Kaljari), Mile Škorić (Osijek), Ante Budimir (Majorka), Antonio Mirko Čolak (Rijeka), Filip Uremović (Rubin Kazanj).

Hrvatska sa Portugalijom igra 5. septembra u Portu, a tri dana kasnije gostuje kod Francuza u Parizu. Protivnik u grupi biće im i Švedska, pobednik ide na završni turnir, najgori tim u Ligu B.



tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskeLiga nacijaIvo Grbić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara