Pol Pogba (©Reuters)
Pol Pogba (©Reuters)

Pogba spreman i na smanjenje plate: Imam samo jednu želju - da igram fudbal

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.10.24. | 10:23

"Vraćam se gladniji, mudriji i jači", najavljuje Francuz

Zaređao je Pol Pogba sa intervjuima za vodeće sportske medije u Evropi. Razumljivo, s obzirom na to da mu je značajno smanjena suspenzija zbog dopinga i da će uskoro trenutak kada će ponovo moći da igra. Takmičarskom fudbalu Francuz će se vratiti u martu, samo je i dalje neizvesno u kom klubu. Ugovor sa Juventusom važi do leta 2026, međutim, aktuelne su vesti u kojima se navodi da Torinezi pokušavaju da raskinu ugovor kako ne bi morali 31-godišnjem vezisti da isplate 3.500.000 evra za svega četiri meseca fudbala ove sezone.

Podsetimo, Pogba je tokom suspenzije dobijao 2.000 evra mesečno, ali je njegova zvanična plata u Juventusu jedna od najvećih u Seriji A (8.000.000 evra fiksno plus potencijalna 2.000.000 kroz bonuse), pa bi u slučaju povratka na teren Stara dama morala da se vodi ciframa iz važećeg ugovora.

Izabrane vesti

Svetski šampion sa Francuskom iz 2018, ipak, spreman je na restrikciju ugovora.

"Spreman sam da se odreknem dela plate samo da bih ponovo igrao za Juventus. Imam samo jednu želju - da igram fudbal", izjavio je Pogba za Gazetu.

Iako će od marta opet biti u konkurenciji za tim, konačnu odluku o statusu iskusnog veziste doneće Tijago Mota. Pre nego što je zvanično suspendovan u februaru ove godine, Pogba nije igrao na nivou koji se očekuje od jednog od najbolje plaćenih igrača italijanskog prvenstva. Daleko slabije bile su njegove partije u odnosu na prvi mandat kao igrača Juventusa, kada su osvojena četiri skudeta i igrano finale Lige šampiona.

"Nisam imao priliku da razgovaram sa njim, ali taj trenutak će doći. Verujem da ću se vratiti spreman. U glavi mi je samo to da opet zaigram za Juventus. Govoriću na terenu, a Tijago Mota će suditi na osnovu onoga što vidi. Želim da ponovo budem najbolji u Juventusu i francuskoj reprezentaciji".

Jasni su ciljevi Pola Pogbe, ali pitanje je u kakvom stanju će se vratiti na teren. Od januara će ponovo moći da trenira sa ekipom, pre nego šte su martu nađe u konkurenciji za utakmice.

"Biće to novi Pogba: gladniji, mudriji i jači. Trenirao sam individualno cele godine i spreman sam da se 2025. vratim u normalu".

Ukoliko se dogodi da ponovo zaigra u crno-belom dresu torinskog velikana, Pogba neće moći da nosi desetku na leđima. Taj broj sada pripada mladom Turčinu Kenanu Jildizu.

"Nije to moj broj, već Juveov! Kada sam se vratio u Mančester Junajted 2016. godine nisam poneo desetku sa sobom. Rekao sam već Kenanu da je talentovan i da zaslužuje taj dres. To sam shvatio već na prvim treninzima sa njim, razlikovao se od drugih i odmah sam rekao saigračima da mora da se nađe u prvom timu. A, broj 10 je i dobio dok sam ja bio suspendovan".

PORUKE VLAHOVIĆU

U toku su pregovori Dušana Vlahovića i Juventusa o produžetku saradnje. Kao neko ko je već odlazio iz Torina kada je bio na visokom nivou, pa se kasnije vratio, Pogba je relevantan da uputi savet srpskom reprezentativcu, što mu je Gazeta i tražila da učini.

"Kao prijatelj rekao bih Dušanu da sledi svoje srce, ali kao saigrač kažem mu da ostane".

Upravo je Vlahović jedan od igrača koji su pružali podršku Pogbi tokom suspenzije i pomogli mu da lakše podnosi dane van fudbala.

"Nisam mogao da dolazim u klub zbog pravnih problema, ali mnogo bivši i sadašnji saigrači su me uvek podržavali. Kvadrado me je zvao svaka dva dana i zasmejavao, Dibala mi je poslao mnogo poruka, kao i Vlahović, Mekeni, Vea, Ken... Nisam očekivao sve to, jer svako od nas ima svoje svakodnevne probleme u životu".

KAO LAV U KAVEZU

Nije bilo lako Francuzu da se nosi sa dešavanjima u proteklih godinu dana.

"Bila je to veoma teška godina, najviše me je bolelo to što sam svaki dan dolazio ispred stadiona ili sportskog centra da vodim decu na treninge, a ja nisam mogao da uđem. Osećao sam se kao lav u kavezu. U jednom trenutku želeo sam da napustim Italiju sa svojom porodicom jer me je sve ovo previše bolelo".

Osvrnuo se Pogba i na trenutak koji mu je promenio karijeru i život.

"Pogrešno je bilo to što nisam pogedao šta mi je profesionalac dao. Ponavljam: profesionalac. Kao i mnogi igrači, imam kuvara, trenera i ličnog fizioterapetua. I u Mančester Junajtedu je bilo tako. Trebalo je bolje da pročitam etiketu, ali stvar je u tome da mi je lek dao profesionalac. Svakako, tako nešto se neće ponoviti. To je sigurno", istakao je Pogba čiji su rezultati nasumičnog doping testa posle utakmice sa Udinezeom u prvom kolu prošle sezone pokazali da ima povišen nivo testosterona u organizmu.


tagovi

JuventusPol Pogba

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara