Piskavac ponovo pravi čuda sa Slobodom! Penal za GAT uništio Metalac

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 19:06

Kolubara i tim iz Gornjeg Milanovca pred selidbom u srpskoligaški rang


Pravio je brojna čuda sa Slobodom iskusni stručnjak Ljubiša Piskavac Stamenković tokom prvog mandata u Užicu. Igralie su Ere pod njegovom komandom u Evropi, proizvodili ozbiljne igrače, ali današnjom pobedom nad nad Kolubarom u Lazarevcu Stamenković je na dobrom putu da napravi novo, veliko dostignuće.

Izabrane vesti

Kada su počeli da tonu u Prvoj Mozzart Bet Ligi Srbije, čelnici Slobode napravili su (ne) očekivan potez. Odlučili su se da aktiviraju zaboravljenog Stamenkovića i pogodili. Današnjim trijumfom nad Kolubarom, protiv direktnog rivala za opstanak, (1:0), Užičani su došli na pola koraka od opstanka. Biće im potrebno da u poslednjem kolu savladaju davno otpisani Radnički sa Novog Beograda.

Može se reći da u Slobodi mogu da stave šampanjac da se ladi. Danas su u Lazarevcu učenici Ljubiše Stamenkovića odigrali dobar taktički meč. Ne toliko sadržajan, ali su Užičani tačno znali šta žele. Kada je trebalo da ubiju ritam utakmice – upravo su to činili. Kada je trebalo da napadnu – takođe.

Imala je Sloboda dovoljno strpljenja da sačeka svoj trenutak. Kao u 26. minutu kada je Glišović dobio odličnu dubinsku loptu, zaobišao čuvara i potom smirenuo pogodio gol Lazarevčana.

Nije se Sloboda povukla posle toga. Imali su gosti još nekoliko prilika da dotuku Lazarevčane. Ipak, za Kolubaru Slobodin minimalac ima fatalno značenje. Praktično Kolubara višer ne zavisi od sebe. Čak i ako Lazarevčani savladaju u poslednjem kolu Vršac, moraće da čekaju poraz Slobode ili Mladosti GAT.

U još težoj situaciji je Metalac. Gornjomilanovčani su danas imali zicer situaciju protiv direktnog rivala, ekipe Maldosti GAT. Novosađani igraju ovog proleća kao preporođeni. Možda i očekivano s obzirom da su doveli tokom zimskog prelaznog roka nekoliko zvučnih pojačanja, poput Miljana Vukadinovića.

Meč podno Rudnika bio je jako težak za gledanje. Direktna borba za opstanak inicirala je meč bez mnogo šansi. Na kraju je penal za GAT presudio Metalcu (1:0). Kranjnje neoprezno u svom šesnestercu je startovao Tomović, a Milan Jokić rutinski realizovao penal.

Imali su Milanovčani nekoliko izglednih prilik. Žaliće najviše za onom u zaostavnom vremenu.

Poslednje kolo Prve lige Srbije – 25. maj

Vršac – Kolubara

Mladost GAT – Novi Sad

Dubočica – Metalac

Sloboda – Radnički (NB)


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, PLEJ-AUT – 36. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Kolubara - Sloboda Užice 0:1 (0:1)

/Glišović 28/

Metalac - MLADOST GAT 0:1 (0:1)

/Jokić 45+5 pen/

Radnički - Vršac 0:1 (0:0)

/Petrić 64/

Novi Sad - Dubočica 2:3 (1:2)

/Milosavić 12, Dervisi 75 - Đurić 6, Momčilović 12, Belić 48/

***kvote su podložne promenama




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara