Udarac Salomona Rondona pre gola (Reuters)
Udarac Salomona Rondona pre gola (Reuters)

Petoligaš sat vremena odolevao na Gudisonu, slomio ga zaboravljeni Salomon Rondon (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 23:08

Everton izborio plasman u četvrtfinale gde će se sastati sa Kristal Palasom

Seoski klub, član petog ranga engleskog fudbala, pa opet sposoban da namuči jedan Everton. Nije Borem Vud bio blizu da u najuspešnijoj sezoni u klupskoj istoriji ode još jedan korak dalje i plasira se u četvrtfinale FA kupa jer za 90 minuta nije uputio niti jedan udarac ka golu. Međutim, njegovi fudbaleri uzdignute glave napštaju Liverpul jer skoro sat vremena nisu dozvoljavali Evertonu da povede, iako ih je na kraju ipak srušio pomalo zaboravljeni Salomon Rondon - 2:0.

O odnosu snaga na večerašnjem meču dovoljno govori detalj da je Borem Vud gostovao na stadionu koji ima više sedećih mesta (39.414) nego što istoimeni gradić iz kojeg dolazi broji stanovnika (31.074). Pa i takav autsajder, član Nacionalne lige uspeo je da skupljanjem redova oko svog šesnaesterca učini Everton bezidejnim tokom uvodnih 45 minuta.

Izabrane vesti

U drugom poluvremenu smo već dobili i drugu priču. Iskusni napadač Rondon je nekoliko minuta po startu drugog dela propustio da u gol pretvori izglednu priliku, ali je vrlo brzo uspeo da se iskupi i u padu pogodi bliži ugao. Odbrana gostiju je na taj način otključana, mada joj je ponos do kraja utakmice čuvao sjajni mladi golman Taje Ešbi-Hemond. Računajući oba poluvremena čuvar mreže gostiju sakupio je čak osam intervencija, bio je blizu da i u 84. minutu zaustavi novi pokušaj Venecuelanca i na prvu loptu je delovalo da je uspeo. Međutim, lopta je prešla gol liniju čitavim obimom i Everon je overio pobedu.

Zamiljivo, od starta sezone Rondon je imao samo jedan pogodak na kontu i to u Premijer ligi. Pre toga, poslednji put je bio strelac aprila prošle godine noseći dres moskovskog CSKA, a čitavih godinu i po dana nije osetio slast postizanja dva gola na jednom meču - još od avanture u Kini.

Poslednji, peti put Everton je osvojio FA kup 1995. godine, a za polufinale boriće se protiv Kristal Palasa. Jasno je da su šanse da se nađe među najbolja četiri tima najstarijeg fudbalskog takmičenja na planeti realne.


ENGLESKA, FA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Piterboro - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Marez 60, Griliš 66/

Kristal Palas - Stouk 2:1 (0:0)

/Kujate 53, Ridevald 82 - Timon 58/

Midlzbro - Totenhem 0:0 /1:0 posle produžetaka

/Koburn 107/

Sreda

Luton - Čelsi 2:3 (2:1)

/Burk 2, Kornik 40 - Saul 27, Verner 68, Lukaku 79/

Sautempton - Vest Hem 3:1 (1:0)

/Pero 31, Vard-Prauz 69, Broja 90+5 - Antonio 60/

Liverpul - Norič 2:1 (2:0)

/Minamino 27, 39 - Rou 85/

Četvrtak

Everton - Borem Vud 2:0 (0:0)

/Rondon 57, 84/

Ponedeljak

20.30: (2,10) Notingem Forest (3,50) Hadersfild (3,80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Borem VudEvertonFA kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara