Dijego Simeone (©Reuters)
Dijego Simeone (©Reuters)

Pelegrini dočekao svojih pet mintua protiv Čola, Betis razmontirao Atletiko

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 20:31

S obzirom na viđeno u prvom poluvremenu, Madriđani mogu biti zadovoljni samo minimalnim porazom

Vodeći Viljareal, Real Madrid, Malagu i od 2020. Betis, Manuel Pelegrini nikada u 12 susreta nije uspeo da nadmudri Dijega Simeonea. Sve do večeras! I ne samo da ga je Čileanac nadmudrio Argentinca, već je njegov Betis u prvih 45 minuta okršaja sa Atletiko Madridom održao čas fudbala rivalu. Toliko su nemoćni bili gosti da u par navrata Simeone nije mogao da gleda ka terenu. Vikao je, bacao sako, a ko zna šta li je tek rekao svojim igračima u svlačionici. Šta god to bilo, uspelo je da ih trgne da po povratku sa odmora zaigraju bolje, ali nedovoljno da bi izbegli poraz - 0:1.

Statistika prvog poluvremena kaže da je Betis imao 14 šuteva i stvorio četiri gol-šanse. Zanimljivo, nijednu nisu realizovali igrači zeleno-belih. Jedini pogodak u meču bio je autogol Hosea Himeneza već u 4. minutu, posle prodora i ubačene lopte Abdea Ezalzulija.

Izabrane vesti

Marokanac je dvadesetak minuta kasnije pogodio prečku, posle fantastičnog dodavanja petom Vitora Rokea. I Mladi Brazilac na pozajmici iz Barselone je pogodio okvir gola sredinom drugog poluvremena, a potom na odbitak umalo iznudio penal za svoj tim. Naleteo je glavom, ali je brži bio Havi Galan, sudija Hesus Hil Mancano je prvo pokazao na belu tačku, međutim, nakon gledanja snimka loptu je dodelio gostima.

Nije to mnogo pomoglo Atletiku. Jesu Madriđani uspeli u drugom delu utakmice da i sami stvore nekoliko solidnih prilika, najbliži izjednačenju bili su desetak minuta pre kraja kada je Korea vešto skrenuo loptu, ali je stativa bila saveznik Ruija Silve.

Pomenuli smo statistiku prvog poluvremena, a na kraju utakmice ona je bila jednako impozantna. Betisovi igrači uputili su 24 šuta, iako su samo tri lopte išle u okvir gola, ne pamti se da je neki tim toliko mučio Jorgandžije u eri Čola Simeonea.

Ova utakmica nagoveštaj je velike borbe ove sezone za pozicije koje će iz Primere voditi u Ligu šampiona. Po svemu dosad viđenom, prva dva mesta rezervisana su ponovo za Real Madrid i Barselonu (videćemo kojim redom), dok za druga dva trenutno konkurišu probuđeni Viljareal, te Atletiko, Betis, Atletik Bilbao, prijatno iznenađenje u vidu Majorke...


PRIMERA – 11. KOLO

Petak

Espanjol - Sevilja 0:2

/Lukebakio 20, 45/

Subota

Valjadolid - Viljareal 1:2 (0:1)

/Sila 60 pen - Bari 29, Perez 84/

Rajo Valjekano – Alaves 1:0 (0:0)

/Sivera 80ag/

Las Palmas – Đirona 1:0 (1:0)

/Munjoz 42/

Real Madrid - Barselona 0:4 (0:0)

/Levandovski 54, 56, Jamal 77, Rafinja 85/

Nedelja

Leganes - Selta 3:0 (2:0)

/Garsija 59, Brašanac 78, Gonzales 82/

Hetafe - Valensija 1:1 (0:1)

/Arambari 90pen - Barenčea 36/

Betis - Atletiko Madrid 1:0 (1:0)

/Himenez ag 4/

21.00: (1,80) Real Sosijedad (3,50) Osasuna (4,70)

Ponedeljak

21.00: (3,00) Majorka (3,15) Atletik Bilbao (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BetisAtletiko MadridPrimeraDijego SimeoneManuel Pelegrini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara