(©Starsport)
(©Starsport)

Pazarova agonija u plej-ofu: Nula bodova, a nula i golova

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 15:36

“Opet smo pravili greške neprimerene ovom rangu takmičenja”, kaže trener Berber

Nisu Kragujevčane obeshrabrila dva prethodna poraza od Novog Pazara, pa su u trećoj rundi plej-ofa Mozzart Bet Superlige upisali prvi trijumf u doigravanju najboljih osam (1:0), ostavivši pritom domaćina na bodovnom učinku iz osnovnog dela sezone.

Na natopljenoj Džaizkoin arenI, pred oko 1.500 svedoka, statistički parametri bili su na strani Radničkog 1923, naročito u prvih 45 minuta. Gol odluke pao je, ipak, u drugom poluvremenu, u kojem su Pazarci odmah ozbiljno zapretili preko Andrije Majdevca, a nakon što su ostali bez isključenog Danka Kikovića i ubrzo kapitulirali zahvaljujući spretnom Luki Zoriću, propustili su još dve solidne šanse da dođu do prvog plej-of boda u klupskoj istoriji. Na kraju je moglo da bude i ubedljivije, ali je Almina Kahrimanovića prečka spasila od Vasilija Đurića.

Izabrane vesti

Trener gostiju Dejan Joksimović imao je mnogo više razigranih pojedinaca od kolege iz Novog Pazara Davora Berbera i veći izbor na klupi za rezerve.        

"Po teškom terenu, obe ekipe zaslužuju čestitke za prikazanu igru. Planirali smo da dešavanja stavimo pod kontrolu, što smo u većem delu mečca i uspeli. Imali smo puno nekih situacija, udaraca ka golu, pa sam tim segmentom zadovoljan. Crveni karton domaćinu dodatno nam je olakšao posao i odredio dalja dešavanja na terenu. Pametno smo iskoristili brojčanu prednost i postigli taj jedan gol. Mislim da smo na kraju zasluženo slavili. Čestitam mojim momcima na pobedi i našim navijačima na podrši tokom utakmice", kaže Joksimović.

Na putu ka svlačionici, igrače Radničkog 1923 pozdravili su i novopazarski ljubitelji fudbala.

"Domaćin je pokazao gostoprimstvo. Hvala divnoj publici, ispratila nas je aplauzom. Kolegi Berberu i Pazarcima želim puno uspeha u nastavku. Bez obzira na poslednje nešto slabije rezultate, sve što su uradili tokom sezone zaslužuje veliki respekt", ceni strateg kluba iz Šumadije. 

Realno, Pazarci su propustili najveću šansu da dođu do nekog skalpa u plej-ofu. Raspored u preostala četiri kola izuzetno je težak, uz tri gostovanja, a tu je i četvrtfinale Kupa Srbije sa TSC-om u Bačkoj Topoli.

"Imali smo motiv da se vratimo na pobednički kolosek, ali opet smo pravili greške neprimerene ovakvim utakmicama i rangu takmičenja. Posle nekoliko šuteva sa distance i pokušaja i da dođemo do pogotka, sasekao nas je drugi žuti karton Kikovića. To je prelomilo utakmicu. Nakon nekoliko minuta smo primilo gol i izgubili. Kolegi Joksimoviću i Kragujevčanima želim da nastave do kraja prvenstva fer, korektno i pošteno da se bore", vidno je utučen pazarski šef struke Berber.

Želja mu je da se Plavi što pre psihiloški izdignu iz teške situacije.

"Na terenu delujemo kao da smo završili prvenstvo. Pokušaćemo do kraja da damo maksimum, ko god da bude igrao. Sad, kakvi će rezultati da budu, to ćemo da vidimo. Imamo četiri teška protivnika i Kup Srbije, ali borićemo se do kraja. Hvala publici na stadionu. Verujem da će već od kup utakmice sa TSC-om da bude bolje", nada se Davor Berber.




tagovi

FK Novi PazarDavor BerberMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara