Davor Berber ©Star Sport
Davor Berber ©Star Sport

Pazarci žele da pomrse konce TSC-u: Da se i mi tu nešto priupitamo...

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.05.23. | 21:16

"Imamo motiv da se revanširamo TSC-u za poraz u Kupu Srbije, da se na domaćem terenu pozitivnim rezultatom oprostimo od naše dobre publike", rekao je Davor Berber

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Novi Pazar i TSC imaju dvomeč predstojećeg vikenda, koji kreće subotnjim vojevanjem selekcija do 19 godina na veštačkoj travi u Šutenovcu u pretposlednjoj rundi Omladinske lige Srbije, a dan kasnije na Džaizkoin areni sledi meč prvotimaca u okviru šestog kola Mozzart Bet Superlige (Arena Sport 7, 21.00). Pobeda u omladinskom okršaju ostavila bi Pazarce u najjačem rangu, do kojeg mladi tim TSC-a može samo pukom teorijom, dok je uoči superligaškog duela istih rivala situacija potpuno drugačija.

Izabrane vesti

Izabranici Davora Berbera najpre će pokušati da prekinu golgeterski post u trajanju od 642 minuta, ako se računa i Kup Srbije, a potom da dopišu neki bod i konačno stave tačku na "nul bacil" u trajanju od mesec i po. Od početka aprila i pobede nad surduličkim Radnikom u Novom Pazaru (1:0) u režiji Andrije Majdevca, ne tako davno evropski kandidat sa obala Jošanice i Raške zna samo za poraze.

TSC i Novi Pazar odmerili su snage pre 15 dana u četvrtfinalu Kupa Srbije. Domaćin je bio ubedljiv na TSC areni (4:0), pa je nastavio pohod u najmasovnijem takmičenju, koji je sredinom tekuće sedmice na istoj lokaciji prekinula Crvena zvezda (0:3). Plavi će sada pokušati da poprave bled utisak sa poslednjeg gostovanja u Bačkoj Topoli.

"Imamo motiv da se revanširamo TSC-u za poraz u Kupu Srbije, da se na domaćem terenu pozitivnim rezultatom oprostimo od naše dobre publike. Opet, želimo protivniku da pomrsimo račune po pitanju izlaska u Evropu, da se i mi tu nešto priupitamo. Videćemo šta možemo da uradimo tokom tih 90 minuta borbe. Drago mi je što Nenad Gavrić i Bojica Nikčević ulaze u formu, tu je i Petar Đuričković. Kvalitetno treniraju, sve bolje i bolje igraju. Da li će se to pokazati i na utakmici, videćemo u nedelju", počinje Berber priču za Mozzart Sport.

Isključenje Milana Joksimovića u poslednjem nesupeshu protiv Čukaričkog na Banovom brdu (0:4) i četvrti žuti karton prvog strelca Majdevca kroje tim Novog Pazara za pretposlednju epizodu u Mozzart Bet Superligi 2022/23.

"Svi ostali su u pripravnosti, čekaju šansu. Nadam se da će i da je iskoriste na najbolji mogući način", priželjkuje Berber.

Šef struke TSC-a Žarko Lazetić pre dva dana u Kupu Srbije sa Crvenom zvezdom odmorio je Miloša Cvetkovića. Nekih pola sata igrali su Ifet Đakovac, Luka Ilić i Petar Ratkov, a oko 20 minuta Josip Ćalušić. Liga je, očigledno, prioritet družini sa severa Bačke.

"Tako izgleda. Imali su Crvenu zvezdu ove sedmice. Mislim da je selidba nekolicine igrača na klupu za rezerve i promocija nekih u prvotimce jasno stavila do znanja da moraju ovde da nas pobede i ostanu u trci za kvalifikacije Lige šampiona Evrope. Mi smo tu da im pokvarimo planove, da pokušamo da igramo prepoznatljivo, onako kako smo igrali pre plej-ofa. Stvarno verujem da ćemo pozitivnim skorom da stavimo tačku na utakmice kod nas ove sezone i da obradujemo navijače", nada se strateg Novog Pazara.

Pre nešto više od dve godine, u prvom mandatu vodio je Novi Pazar do pobede nad TSC-om na Džaizkoin areni (2:1), koji je bio od velikog značaja u borbi za tadašnji opstanak u društvu najboljih.

"Ja se nadam, voleo bih da napravimo isti takav rezultat. Dva, tri dana smo vežbali da im se taktički suprotstavimo. Mislim da će inspiracija indiviudualaca da presudi", kaže na kraju Davor Berber.


tagovi

Davor Berber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara