Hložek u dresu Češke (©AFP)
Hložek u dresu Češke (©AFP)

Partizan će videti češkog vunderkinda: Sparta ne pušta Hložeka ni za 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 10:08

Čvrst stav kluba iz Praga da nema prodaje ove zime

Kada 17. februara istrče na teren fudbaleri Sparte iz Praga i Partizana u prvom meču plej-ofa Lige Konferencije, u dresu češkog tima biće i jedan od najvećih talenata tamošnjeg fudbala u 21. veku – Adam Hložek.

Bruji svet fudbala u poslednje dve godine o momku sa Letne, koji napreduje krupnim koracima da zagazi na staze slave koje su pre njega krčili, u novije doba, njegovi zemljaci Nedved, Rosicki, Poborski, Baroš... Njegove igre prate najveći klubovi Evrope, a neki su već slali masne ponude, koje je Sparta glatko odbila.

Izabrane vesti

Nade navijača Partizana da će Pražani prodati ove zime svog najboljeg igrača i time oslabiti tim za dvomeč sa Partizanom, srušili su danas češki mediji. List Sport je objavio da je Sparta odbila sve ponude koje je dobila do sada za Hložeka, uz jasnu poruku: Adam nije na prodaju u januarskom prelaznom roku!

Da u glavnom gradu Češke ozbiljni i da im treba verovati pokazuju informacije koje Sport objavljuje, a vezane su za minuli letnji prelazni rok. Kako tvrdi taj list, čelnici kluba sa Letne su odbili ponude od Liverpula, koji je davao 22.000.000 evra za Adama Hložeka, a onda i od Borusije Dortmund, koja je nudila 25.000.000 evra. Sume od kojih naši klubovi mogu samo da sanjaju za svoje najveće talente...

Momak od 19 leta će ostati u Pragu barem do leta, a u Sparti veruju da će ponude za njega biti sve veće. Da je i u prošlom prelaznom roku Hložek prodat za neku od ove dve ponude, oborio bi rekord češkog fudbala u visini transfera.

Hložek igra na poziciji krilnog i centralnog napadača, a ove jeseni je ostvario učinak od šest golova i 12 asistencija na 27 utakmica. Iako ima tek 19 godina već je skupio 12 nastupa za A reprezentaciju Češke.

Odbrani Partizana neće biti lako, čeka je veliki izazov u februaru sledeće godine.


tagovi

Adam HložekSparta PragFK PartizanLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara