Stadion Željezničara na Grbavici (©Reuters)
Stadion Željezničara na Grbavici (©Reuters)

Oslabljeni Zrinjski udara na šampiona, Željo bez Štilića i Sadikovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 12:22

Derbi 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u Mostaru gde stiže Sarajevo. Domaćin bez trojica važnih igrača, Marinović ne može da računa na Makedonca Krsta Velkoskog

Fudbaleri Sarajeva prošle nedelje pružili su žestok otpor Setiku u Zenici u plej-ofu za Ligu Evrope. Škotski šampion je slavio sa 1:0 i uspeo da izbori šest mečeva ove jeseni u drugom po rangu evropskom takmičenju, dok je ekipa iz prestonice BiH šesti put u istoriji stala na korak do grupne faze. Izabranici Vinka Marinovića sada se okreću domaćim obavezama i odbrani titule.

Šampion je jedina ekipa bez poraza u prvenstvu, a danas (18.00) u derbiju 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ide na noge Zrinjskom u Mostaru. Domaćin je loše počeo sezonu, ali je sve bolji. Vezao je tri pobede i u dobrom raspoloženju dočekuje ekipu iz prestonice. Zrinjski će biti oslabljen neigranjem trojice bitnih igrača. Trener Mladen Žižović neće moći da računa na Tomislava Barbarića, Miloša Filipovića i Almira Bekića. Barbarić je jedan od stubova odbrane, dok je Filipović u poslednje vreme digao formu, upisao je nekoliko asistencija i njegovo neigranje će sigurno biti hendikep.

Izabrane vesti

Na drugoj strani, trener gostiju Vinko Marinović imaće sve igrače na raspolaganju osim Krsta Velkoskog, koji je otišao na okupaljnje reprezentacije Severne Makedonije.

"Pokušali smo maksimalno da se spremimo s obzirom na to da smo pre nekoliko dana igrali utakmicu protiv Seltika. Igraće oni koji su najsvežiji i najspremniji. Imali smo ta tri, četiri dana da se pripremimo za ovu utakmicu i mislim da smo spremni za susret u Mostaru“, rekao je Marinović, prenosi portal sport.sport.ba.

Zrinjski i Sarajevo poslednjih godina igraju tvrde utakmice. Na pet mečeva u nizu je bilo 0-1 gola. Pre tačno godinu dana na stadionu pod Bijelim bregom nije bilo pogodaka. Šampion nije slavio u Mostaru poslednje tri utakmice u prvenstvu (dva remija i poraz).

Dva sata kasnije (20.00) na Grbavici igra se još jedan derbi ekipa iz vrha. Željezničar dočekuje Tuzlu Siti. Izabranici trenera Amara Osima jedina dva poraza u šampionatu su ostvarili na svom terenu od autsajdera Mladosti DK i Krupe i to identičnim rezultatom – 0:1. Željo će biti lišen usluga povređenog Semira Štilića, dok je Damir Sadiković u Krakovu na finalizaciji dogovora sa poljskom Krakovijom.

Početkom marta ove godine, Željezničar je dobio Tuzlake sa 1:0 na Grbavici. Na poslednje tri od četiri utakmcie ova dva tima dolazio je tip 3+.

PREMIJER LIGA BiH – 10. KOLO

Subota

Mladost DK – Radnik B. 3:2 (1:1)

Nedelja

Sloboda – Olimpik Sarajevo 2:0 (2:0)

Borac B. - Velež 2:0 (0:0)

Široki Brijeg – Krupa 1:0 (1:0)

Ponedeljak

18.00: (2,65) Zrinjski (2,90) Sarajevo (2,80)

20.00: (1,65) Željezničar (3,60) Tuzla Siti (5,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ŽeljezničarSarajevoTuzlaZrinsjkiBiH 1Bosna i Hercegovina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara