Markus Rašford (© Reuters)
Markus Rašford (© Reuters)

Old Traford u euforiji čeka veliki derbi: Rašfordovih sedam golova u šest pobeda kao poruka Građanima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 23:05

Mančester Junajted i Njukasl prvi polufinalisti Liga kupa

U ponedeljak je završena treća runda FA kupa, a već u sredu počelo je četvrtfinale dosta manje popularnog Liga kupa. Trofej se, ipak, broji, a na Old Trafordu deluju rešeni da šesti put trijumfuju u ovom takmičenju. Najozbiljniji konkurent biće im gradski rival Mančester Siti, mada je i Njukasl u dobroj formi, što je potvrdio još jednom pobedom nad Lesterom u kratkom periodu. Pre dve nedelje u Premijer ligi bilo je 3:0 na stadionu Lisica, a večeras su Svrake slavile pred svojim navijačima 2:0 (0:0). Golovima Dena Brna u 60. i Žoelintona u 72. minutu.

Istovremeno je Mančester Junajted lako izašao na kraj sa trećeligašem Čarltonom. Do pobede 3:0 domaćini su stigli golovima Markusa Rašforda tek u 90. i petom minutu nadoknade, ali imali u Ten Hagovi fudbaleri konstantno kontrolu nad utakmicom. Sjajan šut Entonija sredinom prvog poluvremena nagovestio je epilog meča. Dugo se činilo da će pogodak Brazilca biti jedini u šestoj uzastopnoj pobedi Mančester Junajteda od nastavka sezone posle Svetskog prvenstva u Kataru, ali svega pola sata na terenu bilo je dovoljno Rašfordu da nastavi sopstvenu fantastičnu seriju - sedam golova u šest uzastopnih utakmica. Prvo je realizovao kontranapad, a onda iskoristio odlično dodavanje Kazemira.

Izabrane vesti

Moglo je pitanje pobednika da bude rešeno mnogo ranije, pošto je ubrzo po povratku sa odmora Elanga zatresao mrežu Čarltona, ali se nalazio u ofsajdu. Iako u ovom takmičenju nema VAR tehnologije, bila je to ispravna odluka pomoćnog arbitra. Dok se tako ne čini za drugi Rašfordov gol...

Podelio je Erik ten Hag minutažu svojim najvažnijim igračima, ali nije to bitno uticalo na izdanje njegovog tima. Desetak minuta pre kraja je i Lisandro Martinez uspeo da matira protivničkog golmana, međutim, takođe iz (primećenog) ofsajda. Potom je Ešli Mejnard-Bruer odlično intervenisao na šut Eriksena...

Sve to bio je uvod u Rašfordove golove za, na kraju ubedljivu, pobedu Junajtedovih fudbalera nad Čarltonom u prvom susretu ova dva tima još od 2007. godine.

Tim sa Old Traforda plasmanom u polufinale Liga kupa potvrdio je sjajanu formu tokom koje je uz pomenutih šest pobeda u nizu primio samo jedan gol. Sjajna uvertira za premijerligaški gradski derbi u subotu od 13.30 na Old Trafordu. I Rašfordova poruka Građanima da nisu dobrodošli.

LIGA KUP ENGLESKE - ČETVRTFINALE

Utorak

Mančester Junajted - Čarlton 3:0 (1:0)

/Entoni 21, Rašford 90, 90+5/

Njukasl - Lester 2:0 (0:0)

/Brn 60, Žoelinton 72/

Sreda

20.45: (2,70) Notingem Forest (3,10) Vulverhempton (2,75)

21.00: (10,0) Sautempton (6,00) Mančester Siti (1,27)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedČarltonLiga kup

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara