Mojze Ken (©Reuters)
Mojze Ken (©Reuters)

Od Vučice ostali samo dugmići: Viola predvođena Kenom došla do pete uzastopne pobede

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 22:38

Zvezdano veče za tim Rafaelea Paladina

Krenula je Fjorentina slabo u sezonu pod vođstvom novog trenera Rafaela Paladina. Viola je pobedila na samo dve od prvih osam utakmica, a onda je tim iz Firence krenuo da kosi sve pred sobom. Potvrda odlične forme stigla je večeras, pošto je Viola razmontirala Romu na Artemio Frankiju i došla do pete uzastopne pobede u svim takmičenjima - 5:1.

Ovakav scenario crtao se od početka utakmice. Domaćin je bio izuzetno inspirisan i vrlo brzo preko večeras izuzetno rapsoloženog Mojzea Kena došla do vođstva. Igrači Rome su izgledali kao da su nosili povez oko očiju, Niti su znali kuda se kreću niti gde udaraju. Potvrda toga stigla je posle loše reakcije Zakija Čelika i dosuđenog penala koji je u gol pretvorio Lukas Beltran. Već tad je Vučica bila na konopcima, a malo je falilo da Danilo Kataldi zada fatalni udarac timu Ivana Jurića.

Izabrane vesti

Dao je nadu Manu Kone gostima da mogu do pozitivnog rezultata, ali to je sve bilo kratkog daha. Odmah potom je Ken ćušnuo loptu pored pogubljene Romine odbrane i vratio dva gola prednosti Fjorentini. Nije ni nastavak doneo drugačiji scenario. Viola je igrala kao u transu i bilo je samo pitanje trenutka kad će Mile Svilar ponovo morati da vadi loptu iz mreže. Da navijače Rome još više zaboli, strelac je bio Edoardo Bove - Romino dete, letos je upravo iz Rima stigao u Firencu.

Nije više Jurić imao kud, vađenje Paola Dibale i uvođenje Matsa Humelsa je značilo da je potpisao kapitulaciju, ali da je samo znao šta će mu iskusni štoper prirediti. Nije proveo ni minut u igri, a nekadašnji igrač Bajerna i Dortmunda je postigao auto-gol. Gostujući igrači i Ivan Jurić su izgledali kao pokisli, a kako bi drugačije i mogli da izgledaju. Kako su igrali, pogotovo u odbrani, dobro je da nisu primili dvocifren broj golova.

Fjorentina je opet pokazala koliko može da bude ofanzivno potentna. Računajući ovu utakmicu, na poslednjih pet utakmica u Seriji A postigli su 15 golova - fascinantan podatak, a ne govorimo o ekipi koja ima nekog ubojitog golgetera.

U redovima Đalorosih večeras se neće mirno spavati. Ne zna se šta je lošije, da li igra ili rezultati. Ivan Jurić je u Torinu imao dobre rezultate, ali se ispostavilo da, barem u ovom trenutku, nije dovoljno dobro rešenje za klupu Vučice.

Sa druge strane, klub sa Artemijo Frankija se posle devetog kola nalazi među timovima koji se bore za Ligu šampiona. Verovatno će teško na kraju sezone biti na istom mestu, ali ovo što prikazuju, definitivno - vredi gledati.

SERIJA A – 9. KOLO

Petak

Udineze - Kaljari 2:0 (1:0)

/Luka 38, Dejvis 78/

Torino - Komo 1:0 (0:0)

/Enži 75/

Subota

Napoli - Leče 1:0 (0:0)

/Di Lorenzo 73/

Atalanta - Verona 6:1 (5:1)

/De Ron 6, De Ketelare 14, Retegi 9, 58, Lukman 29, 34 - Sar 42/

Nedelja

Parma - Empoli 1:1 (0:1)

/Šarpentije 80 - Kulibali 35ag/

Lacio - Đenova 3:0 (1:0)

/Noslin 21, Pedro 86, Vesino 90+5/

Monca - Venecija 2:2 (2:2)

/Kirijakopulos 23, Đurić 44 - Elertson 15, Svoboda 39/

Inter - Juventus 4:4 (3:2)

/Zjelinski 15pen, 37pen, Mhitarjan 35, Damfris 53 - Vlahović 20, Vea 27, Jildiz 71, 82/

Fjorentina - Roma 5:1 (3:1)

/Ken 9,41, Beltran 17, Bove 52, Humels ag71 - Kone 39/



tagovi

FjorentinaRoma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara