Nemanja Vidić sa svetskom elitom i… Prvim Brazilcem u istoriji Zvezde

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.10.24. | 15:51

Fabio Kanavaro stavio Vidića u startnu postavu

Narednih dana Južnu Koreju će posetiti fudbalska elita od imena i prezimena. Među njima i srpska legenda Nemanja Vidić.

Reč je o humanitarnom meču u organizaciji kompanije Nekson koji će okupiti neka od najvećih imena svetskog fudbala sa kraja prošlog i početka ovog veka.

Izabrane vesti

Koncept je zanimljiv i nikad do sada viđen. Dve ekipe sastavljene od bivših igrača, ali podeljenih na osnovu njihovih pozicija u igračkim karijerama: Ofanzivci protiv defanzivaca! Takva su i zvanična imena imena timova. Koplje i Štit.

Selektor Koplja će biti Tjeri Anri, a pomagaće mu Đi Sung Park. Planirano je i da njih dvojica malo uđu sa klupe, a igraće još: Didije Drogba, Dimitar Berbatov, Rikardo Kaka, Luis Figo, Andrij Ševčenko, Alesandro Del Pjero, Majkl Oven, Karlos Tevez, Rivaldo, Dijego Forlan, Eden Azar, Maruan Felaini i bivši južnokorejski reprezentativci An Jung Hvan, Li Čun So, Kim Bjung Đi (neko mora i da brani) i Kim Jong Dae.

Anri je već u najavi meča imao silne muke da odabere startnu postavu jer će mu se neko velikih zvezda naljutiti ako ne bude starter. Jednostavno, takvi su napadači. O čemu se našalio i Vidić

To je ono što napadači uvek rade… Samo pričaju o sebi i kako su najbolji…” 

Nadovezao se Rio Ferdinand:

“A zapravo su lenji i ne vole da trče”.

Anriju nije bilo prijatno kada je video legendarni tandem Mančester Junajteda na drugoj strani:

“Rio je bio druga vrsta životinje kada igra bez Vidića. Ali, kada su zajedno na terenu, onda je to komplet paket. Mislim da sam samo jednu sezonu igrao protiv njih pre nego što sam otišao. Srećom...”

A onda je izabrao tim.

“Drogba sam u špicu... Kim na golu i trojica pozadi: Li Čun So, Felaini zbog skoka i Berbatov jer se hvalio da je kao Bekenbauer. Ne mogu Parka na desnog beka? Onda Kaka malo povučenije. Azar će morati da trči na levom “vingbeku”. Ipak, neće Drogba biti sam u špicu. Mora i Ševčenko uz njega. Iza njih Del Pjero, Tevez i Figo. Eto”, objasnio je Anri

Potom su organizatori otputovali u kolevku defanzivaca. U Napulju ih je dočekao Fabio Kanavaro, jedini odbrambeni igrač u ovom veku koji je osvojio Zlatnu Loptu. On će biti selektor Štita, a pomagaće mu još jedna južnokorejska legenda Li Jung Pjo.

Njihov tim čine: Edvin van der Sar, Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Havijer Makserano, Jaja Ture, Andrea Pirlo, Klarens Sedorf, Karles Pujol, Leonardo Bonuči, Jorn Arne Rise, domaće snage Kim Nam Il, Park Ju Ho, Lim Min Hjek i… Pazite sad: Adilson?!

Ako vam zvuči kao još jedan od “milion” Brazilaca sa takvim imenom koji nemaju neku bitnu ulogu u svetskom fudbalu, verovatno ste u pravu. S tim što bi ovdašnjim ljubiteljima, a pogotovo navijačima Crvene zvezde mogao da bude poznat.

Adilson dos Santos je bio prvi Brazilac u istoriji Crvene zvezde. Došao je 1998. godine kao ponajbolji defanzivac regionalnog Paranaense prvenstva. Sa njim su došli i zemljaci Vilijams i Fumasa, ali oni nisu ostavili nikakvog traga. Adilson jeste i imao je prilično solidnu rolu u crveno-belom dresu. U Kupu UEFA protiv Meca i Liona je igrao na tri meča, a u prvenstvu na 12 i otišao je kada je počela NATO agresija.

Nije prošao probu u Betisu, jeste u Sevilji, ali nije debitovao. Otišao je na Daleki istok i tamo postao legenda. Četiri godine je igrao za kineski Dalijan, a potom još sedam za južnokorejski Seul gde ga smatraju jednim od najboljih stranaca u istoriji pošto je odigrao preko 300 utakmica. Kakav je utisak ostao, najbolje govori i poziv na meč sa ovakvim legendama. Doduše, biće na klupi, ali top je i očekivano s obzirom da je ‘najmanje ime’ u timu Defanzivaca.

“Napadači prodaju ulaznice, defanzivci osvajaju trofeje”, rekao je selektor Fabio Kanavaro na početku i onda izabrao svoje startere.

Na desnog beka je stavio Pujola, Ferdinanda i Vidića nije razdvajao iz štoperskog tandema, a dodao je Bonućija u triling. Poziciju levog beka je začepio sa Korejcem Park Ju Hoom, par centralnih veznih su Maskerano i Pirlo, desno krilo Rise, levo Ture, a u špicu ‘tata za sve’ Klarens Sedorf.

“Napadači će imati više problema nego mi jer oni ne vole da trče”, rekao je Kanavaro.

Legende su već doputovale na Daleki istok, a revijalni meč je na programu 20. oktobra.


tagovi

Tijeri AnriFabio KanavaroadilsonNemanja VidićRio Ferdinandrevijalna utakmica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara