Goran Stevanović (@MNPress)
Goran Stevanović (@MNPress)

Najveći motiv za Napredak pred TSC – može da ga sustigne na tabeli

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 09:15

Kruševljani računaju na istrošenost rivala posle evropskog neuspeha i žele da nastave seriju svojih dobrih igara i rezultata

Još u aprilu prošle sezone Napredak je vezao dve pobede na svom terenu, a prvi trijumf u tekućoj takmičarskoj godini u Mozzart Bet Superligi upisao u pretprošlom kolu protiv Novog Pazara (2:1). Istina, Čarapani su slavili kao domaćini i protiv Spartaka (2:0), ali taj meč tim Gorana Stevanovića nije odigrao pod Bagdalom, obzirom da je u uvodu sezone utakmice "kod kuće" igrao u Lazarevcu, izuzimajući uvodnu rundu protiv Partizana. Danas će, dakle, imati priliku da ponovi podvig od pre više od pola godine, ukoliko uspe da savlada TSC koga dočekuje u Kruševcu (19.00, TV Arena sport 4).

Dok stručni štab Napretka širi optimizam, u Lazarevom gradu se među navijačima i dalje obazrivo priča o kvalitetima trenutnog sastava Čarapana. Jer, iako je kruševački superligaš osvojio pet bodova u poslednja tri kola, istina je da je na svakom od tih susreta najbolji pojedinac bio Napretkovo otkrovenje ove sezone, sedamnaestogodišnji golman Lazar Balević.

Izabrane vesti

Objektivno, drugo poluvreme protiv Novog Pazara pod Bagdalom i prvi deo igre sa Banovog brda mogu biti podloga za više pouzdanja u ofanzivi potencijal Kruševljana. No, Napretku i dalje fali kontinuitet - što kroz prizmu jedne utakmice, što kroz stabilnost rezultata u nizu. Sve to, naravno, može biti posledica velikih promena u prelaznom roku. Pa ipak, oba ta detalja mogao bi da pojuri danas protiv tima iz Bačke Topole.

"Svaka utakmica je posebna i priča za sebe, zato je fudbal toliko popularan i ima draži. Teško je predvideti rezultat, igru, ali mi imamo puno optimizma i puni smo samopouzdanja posle tri utakmice bez poraza, bez kiksa, tri dobre utakmice, protiv jakih protivnika. Posebno poslednja, protiv Čukaričkog, je bila jedan test gde smo prošli na veličanstven način. I to nam daje pravo da verujemo da možemo da pobedimo još jednog velikog rivala. Pozivam navijače, mislim da su igrači dokazali da zaslužuju podršku", rekao je Goran Stevanović, šef struke Čarapana, u najavi meča.

Napredak će morati da se uzda u sebe, jer mnogo puta je ove sezone pokazao da sam sebi može biti najveći protivnik, ali je istina da TSC u Kruševac dolazi umorniji, s obzirom na to da je pre samo četiri dana dočekao Legiju u Ligi konferencije. I nije uspeo da se proslavi (0:3), pa sa dva vezana neuspeha (drugi protiv Radničkog iz Kragujevca u Mozzart Bet Superligi - 0:2), dolazi pod Bagdalu. Bez obzira na to, na papiru i dalje slovi za favorita, nipošto slučajno i uprkos nepovoljnijoj atmosferi u odnosu na onu iz tabora domaćina.

"TSC ne treba posebno predstavljati, on je lična karta za sebe, jedan fenomenalan uspon poslednjih godina. Dobro selektirana, sjajna ekipa, izbalansirana. Mi ne treba da gledamo njihovu Evropu, imaju dovoljan roster da mogu sa klupe da promene, uđu svežiji igrači. Zato i gledamo isključivo sebe i trudimo se da nametnemo takav tempo i ritam da sve zavisi od nas. Od prvog dana, kada smo otišli na pripreme u Sloveniju, pokazali smo kakav fudbal gajimo. Mi smo organizovana i disciplinovana ekipa, koja zna da se takmiči i ide na rezultat i to je naš kvalitet", kazao je Stevanović.

Iako nas je TSC poslednjih sezona navikao na borbu za vrh tabele, nakon trećine preliminarne faze šampionata nalazi se u donjem delu lige, kao i Napredak, koji bi bodovno mogao da se večeras izjednači sa Topolčanima na mestu u kojem su dva današnja rivala u poslednja tri susreta odigrali mečeve koji su donosili nerešen rezultat.

MOZZART BET SUPELIGA, 13. KOLO:

Petak:

IMT - Tekstilac 3:0 (1:0)

/A. Stevanić 32, Jović 61, Glišić 87/

Radnički 1923 - Jedinstvo Ub 4:0 (3:0)

/Gluščević 6, Ćosić 15, Stankovski 33, Zeljković 54/

Subota:

Partizan - Čukarički 3:1 (0:1)

/Natho 52 pen, Filipović 65, Kalulu 90 - Cvetković 24/

Spartak - Crvena zvezda 1:5 (0:2)

/Bjelović 58 - Silas 18, Rodić 41, Endijaj 51, Milson 62, Katai 72/

Železničar - Novi Pazar 0:1 (0:1)

/Miletić 16/

Vojvodina - OFK Beograd 2:1 (1:1)

/Petrović 16, Radulović 88 pen - Flajter 1/

Nedelja:

19.00: (5,80) Napredak (3,80) TSC Bačka Topola (1,62)

20.00: (1,90) Radnički Niš (3,50) Mladost Lučani (4,10)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Napredak KruševacTSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaGoran Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara