""
""

NAJAVA DANA (petak, 17.mart): Viljareal namerava da pokosi Las Palmas! Uz Trostruki superpar proveravamo i znanje iz Čempionšipa i Evrolige

Vreme čitanja: 6min | pet. 17.03.17. | 08:22

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju uz pažljivu analizu udarnih mečeva u danu pred nama...

Petak nije dan za kladilačko opuštanje. Pošto moramo da budemo valjano zagrejani za vikend, danas smo nišansku spravu usmerili ka Čempionšipu, Primeri, ali i Francuskoj. Iz tog razloga smo pod lupu stavili susrete Las Palmasa i Viljareala, lila i Marselja, i tako redom… U nastavku naše redovne rubrike sve je valjano poređano po takmičenjima, a na nama je samo da odaberemo prave tipove.

Izabrane vesti

Kada se već dotičemo najvažnijeg segmenta naše kladilačke misije, ne smemo zaobići ni MOZZARTOV Trostruki superpar. Birajmo zato pažljivo, ali opet dovoljno odlučno do maksmimalne kvote za današnji dan.

2106: BRISTOL – HADERSFILD, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Bristol je na poslednjih pet mečeva jednom izgubio uz tri remija i pobedu u prošlom kolu protiv Vigana. Pre nje trijumf nije ostvario na prethodnih 17 utakmica, odnosno od 3. decembra. Hadersfild je u odličnoj formi. Na prethodnih deset utakmica zabeležio je osam pobeda uz jedan poraz, a od 22 trijumfa koje su upisali ove sezone, čak 20 ostvarili su sa golom razlike. Hadersfild je dobio i 50% mečeva na gostovanjima gde u proseku osvaja 1,67 bodova. Prethodni duel u Jorkširu završen je pobedom Hadersfilda od 2:1, a od pet prethodnih duela tri su pripala Hadersfildu, a dva Bristolu.

2107: ŠEFILD –REDING, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Ovogodišnje izdanje Šefilda u Čempionšipu u mnogo čemu replika je prošle sezone. Ovo se pre svega odnosi na odlične partije koje pružaju kod kuće, za razliku od gostovanja na kojima su ispustili silne bodove. Na Hilsborou su dobili čak 67% mečeva sa 2,11 bodova koje osvajaju u proseku, a jedino tri tima u ligi imaju bolji rezultat od ovog. Reding s druge strane igra sve slabije kako se bliži kraj sezone. Imaju probleme na oba dela terena. Gol nisu postigli na četiri od poslednjih pet utakmica, a sada gostuju Šefildu čija odbrana u proseku prima 0,89 golova po meču. Prethodne tri utakmice na strani izgubili su sa nulom, a poraženi su na 50% mečeva koje su odigrali u gostima. Ipak, Reding nije izgubio od Šefilda na četiri prethodna duela, dok su poraženi na dva od prethodna tri gostovanja Šefildu.

4020: LAS PALMAS –VILJAREAL, 20.45
(Fudbal, Španija 1)

Domaćin i nije u baš u sjajnoj formi. Izgubili su pet od poslednjih sedam utakmica u Primeri, međutim solidni su na svom terenu gde ove sezone u proseku postižu 1,86 golova. Viljareal je u poteri za vodećom četvorkom, i trenutno ima pet pobeda na šest mečeva u svim takmičenjima. Njihovo glavno oružje je čvrsta odbrana. U proseku primaju 0,70 golova po meču što je najbolji defanzivni učinak u ligi. Na strani je ta cifra još niža i u proseku iznosi 0,54. Izbegli su poraz na 85% gostujućih mečeva ove sezone, a na poslednjih šest utakmica primili su samo jedan gol. Od sedam prethodnih duela Las Palmas je dobio samo jedan početkom marta prošle godine.

5017: MEC – BASTIJA, 19.00
(Fudbal, Francuska 1)

Oba tima su u očajnoj formi. Bastija nema pobedu od prve polovine decembra, a Mec nije slavio više od mesec dana. Ipak, uspeo je da remizira sa Sent Etjenom i Renom. Domaćin ima drugi najgori defanzivni učinak u ligi i na 28 mečeva primio je čak 53 gola, međutim da bi osigurali opstanak potrebne su im dve pobede zato im je ovaj duel od izuzetne važnosti. Bastija s druge strane ne pokazuje znake oporavka. Prošlog vikenda demolirao ih je Gengan sa 5:0. Prethodnih pet mečeva kod kuće Bastija je odigrala nerešeno, ali je prethodnih pet na gostovanju izgubila. Mec takođe kod kuće u poslednje vreme često igra nerešeno. Prethodni duel u decembru Bastija je dobila sa 2:0.

5018: LIL – MARSELJ, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Pobeda nad Nansijem prošlog vikenda udaljila je Lil za pet bodova od opasne zone. Trebaće im još minimum pet kako bi obezbedili opstanak u Ligi 1. Trenutno sa četiri prethodna meča imaju dve pobede. Postigli su samo 29 golova sa 29 utakmica, ali su s druge strane primili 38. Marselj je poslednjih nedelja u odličnoj šuterskoj formi. Posle pobede nad Lorijanom (4:1) usledio je i ubedljiv trijumf nad Anžijem od 3:0 kod kuće u prošlom kolu. Uprkos tim pobedama teško će uspeti da sustignu Lion koji je na četvrtom mestu koje vodi u Ligu Evrope. Prethodni duel Marselj je dobio rezultatom 2:0.  

3015: DORTMUND – INGOLŠTAT, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Tri vezane pobede u Bundesligi dovele su Dortmund na šest bodova zaostatka za drugoplasiranim Lajpcigom. Pobeda nad Benfikom od 4:0 u Ligi šampiona produžila je njihovu Evropsku avanturu, a pobeda nad ekipom Lotea u Kupu Nemačke (3:0) odvela ih je u polufinale ovog takmičenja. U međuvremenu, Ingolštat se nalazi na suprotnoj strani tabele gde se bori za opstanak u ligi. Plejada nezgodnih protivnika (Herta, Bajern, M’gladbah, Frankfurt, Hofenhajm, Keln) „gurnula“ ih je na pretposlednje mesto tabele. Na prethodnom gostovanju Hofenhajm ih je savladao sa 5:2, a sada gostuju ekipi koja u proseku postiže 2,5 golova. Ingolštat ima treću najslabiju odbranu u Bundesligi i po svemu sudeći i ovog puta nema puno razloga za optimizam.

7006: DARUŠAFAKA - BARSELONA, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Darušafaka će pokušati da opstane u trci za plej-of. Trenutno joj nedostaje jedna pobeda kako bi sustigla prvih osam ekipa na tabeli. Barselona je dobila dve od tri poslednje utakmice, ali njihov ukupan učinak 10-15 stavlja ih u poziciju da sebi ne mogu priuštiti još jedan poraz. Barsa prosečno ubacuje 72,3 poena po meču, i ako Darušafaka uspe da ih ograniči na tu cifru, mogu da preokrenu meč u svoju korist. Barselona je slavila u prošlom meču sa 81:77.

7007: OLIMPIJAKOS – GALATASARAJ, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Grci su dobili pet od poslednjih šest mečeva i već su rezervisali kartu za plej-of. Mogu da obezbede i prednost domaćeg terena ukoliko pobede, a Crvena Zvezda izgubi od Armanija. Galatasaraj je s druge strane ispao iz plej-of trke. Olimpijakos je protivnike ove sezone ograničio na 73,5 poena i tim je koji ostvaruje najviše skokova (37,2). Galata protivnicima dozvoljava 83,3 i ima treći najlošiji učinak u skok igri sa 31,8 uhvaćenih lopti u proseku. Ove cifre imaće verovatno i ključnu ulogu u odnosu ova dva rivala. Ipak, Olimpijakos je jedan od nekoliko timova koje je Galatasaraj dobio ove sezone (89:87).

7008: BASKONIJA – CSKA, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Baskonija je vezala dve pobede i ima ukupan skor 14-11, ali joj nije zagarantovano mesto u plej-ofu. CSKA je dobio četiri za redom i sada ima učinak 19-6. Pobedom u ovom meču obezbedili bi prednost domaćeg terena, i potrebna im je pobeda ovde kako bi održali korak sa Realom u plasmanu za vodeće mesto. Najefikasnijoj ekipi u Evroligi (87,6 poena) Baskonija će pokušati da se suprotstavi odličnom skok igrom u kojoj zauzima drugo mesto u takmičenju (36,8). CSKA je u Moskvi dobio Špance ubedljivo 112:84, a Miloš Teodosić tada je postigao 34 poena uz 10 asistencija.

7836: FEDERER – KIRJOS, 18.00
(Tenis, Indijan Vels)

Pošto je pre manje od dve sedmice savladao Novaka Đokovića u Akapulku, Nik Kirjos je ponovo to učinio i na Indijan Velsu 6:4, 7:6 (3). Mladi Australijanac će se za prolaz u polufinale igrati sa Rodžerom Federerom koji je slavio nad Rafaelom Nadalom sa 6:2, 6:3. Švajcarac je odlično odigrao protiv starog rivala kojeg je srušio i u jedinom ovogodišnjem grend slem finalu na Australijan openu. Federer i Kirjos sreli su se 2015. u Madridu, i tada je Švajcarac izgubio rezultatom 2:1.

(Foto: Action Images)


tagovi

najava danasportsko klađenjeTrostruki superpar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara